Leitner Olga: Bakker, anya lettem!

„Rendben van, hogy egy teljesen új életet kezdünk el élni ekkor, rendben van, hogy dúlnak a hormonjaink, az is oké, hogy minden gondolatunk a gyermek körül forog, és szeretnénk tökéletes anyákká formálódni – hála a szakkönyveknek és a borzalmas versengésnek, a „ki a jobb anya” címért-, és azért sem lehet senkit hibáztatni, hogy mindezt maximálisan élvezi is. De mindig felmerül bennem a kérdés, hogy miért felejtjük el, hogy kik voltunk előtte?” – veti fel a kérdést Leitner Olga.  BAkker, anya lettem!

A szerző az anyává válásról és az első évekről szóló könyvében üdítő őszinteséggel mesél saját élményeiről: a terhesség alatti hízásról és a szex(mentesség)ről, az átértékelődő barátságokról, az első vásárlásról a bababoltban, a fürdetési  és szoptatási parákról, a versengő anyákról, a gyerek melletti 24 órás szolgálatról, a játszótéri csetepatékról stb. Leitner Olga azt is megfogalmazza, hogy az anyák mit várnak el az apáktól, hogyan tudnak együttműködni a nagyszülőkkel, milyen nevelési kérdésekkel szembesülnek, milyen erős és időnként ellentmondásos érzéseket élnek át a kicsivel töltött évek alatt, és olyankor, amikor szeretnének saját magunkra egy kis időt szakítani. Hála a szerző őszinteségének, szókimondásának és laza stílusának, a könyv olvasása olyan érzést kelt, mintha egy barátnőnkkel beszélgetnénk, vagy egy blogot olvasnánk. „Végre valaki kimondta” – gondolhatják a gyakorló anyák, a még gyermekvállalás előtt állók pedig bepillantást nyerhetnek a cukormáz mögé.

 

Wilcsek Médea

Szólj hozzá Te is!

5 EDDIGI KÉRDÉSEK

  1. Dråga Szerző nő!!! A könyv nagyon tetszett és igen sok dologban a helyzetemre ismertem de egy dolgot hianyoltam azt hidtem az olyan helyzetekről is lessz majd szó benne mint az enyém és még rajtam kívűl sok másik Anyáé is. Nevezetesen amikor a Párjuk hetek keresztül nincs a családdal. Mikor az ember lánya nincs egyedül de még is.!! Minden esetre akkor is nagyon tetszik amit és ahogy le írt. Köszönettel K.Veronika

  2. Már nagyon kìvåncsi vagyok a kőnyvre. REMÉLEM találok benne jól megformázott mondatokat olyat amik a fejemben cikåzva vårjåk hogy ki mondjam őket csak még a megfogalamazásuk okoz kis problémát!!

  3. Hol lehet megvásárolni a könyvet ?
    sürgős……………………………………………………..hátha segít a nagymamának is !!!
    A választ emailben kérem szépen !

  4. Ez egy szuperjó könyv! Olvastam, és elismerésem az írónak, hogy ki merte mondani azokat az érzéseket, amiket az anyák többsége nem! Ajánlom minden anyukának ezt a könyvet.

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..