Megdőlt a rekord: négyes ikrek születtek február 29-én

négyes-ikrek-300x168.jpg

Megdőlt „a legtöbb február 29-én született testvér” rekordja: négyes ikrek jöttek a világra szerdán Nagy-Britanniában, ráadásul természetes megtermékenyülés révén, ami rendkívül ritka ilyen magas „csemetelétszámnál”.
Az idei február 29-ig csak egyetlen család volt a világon – legalábbis dokumentáltan -, amelyben három testvér (1960, 1964 és 1968) február 9-én született: a norvég Henriksenék tartották a csúcsot. Szerdán azonban felzárkózott melléjük egy amerikai család: az Estes házaspárnak lánya született két – ugyancsak – februári “plusznapokon” (2004-ben és 2008-ban) világra jött fiuk után.

A két famíliára „vert rá” ugyancsak szerdán az angliai Bristolban egy kismama – és pár orvos: császármetszéssel hat perc alatt 4 ikerfiú látta meg a napvilágot. A legapróbb 1,1 kilós, a legnagyobb 1 kiló 40 dekás. Mind a négyen természetesen fogantak, kettő közülük egypetéjű iker – adta hírül a brit BBC.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..