Megújult a gyermekkórház intenzív osztálya

Megújult a gyermekkórház intenzív osztálya

A Madarász utcai Gyermekkórház Intenzív Osztálya az országban az elsők között alakult meg. A változó és növekedő feladatok biztosítása érdekében a Fővárosi Önkormányzat úgy döntött, hogy hozzájárul az Intenzív Osztály rekonstrukciójához. A tervek 2008 végére elkészültek, és a Fővárosi Önkormányzat ismételt határidő módosítást követően 2010-ben járult hozzá a korszerűsítés megvalósításához.

A Fővárosi Önkormányzat által biztosított 30 millió forint mellett a Gyermekkor Alapítvány több mint 25 millió, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány további 17 millió forinttal járult hozzá az intenzív osztály létrehozásához.

Összességében a beruházás értéke meghaladja a 75 millió forintot, és lényegében rekordidő alatt, 2011. április végére elkészült az átépítés és korszerűsítés. Az átépítés teljes időtartama alatt az intenzív osztály folyamatosan működött, és biztosította a súlyos, életveszélyes onkológiai betegek, sebészeti betegek, valamint a koraszülött- és újszülöttek ellátását.

A korszerűsítés eredményeként létrejött a legmodernebb, egyterű intenzív ellátó egység, és az ezt kiegészítő elkülönítő kórterem – az osztály az alapítványi támogatásoknak köszönhetően steril klímarendszerrel üzemelhet.

Forrás: Weborvos