Megújult az újszülött intenzív osztály a veszprémi kórházban

Európai uniós támogatással csaknem 270 millió forintból újulhatott meg a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Perinatális Intenzív Centruma

A koraszülött és súlyos állapotba került, intenzív ellátásra szoruló újszülöttek ellátását végző részleg felújítása mellett új orvosi eszközöket szereztek be és új informatikai rendszer építettek ki.

Az összesen 266 millió forintos beruházást az unió 239 millió forinttal támogatta. A 16 éve működő perinatális centrumban – ahol 20 ágyon folyik a megye beteg újszülöttjeinek és koraszülöttjeinek gyógyítása – a felújítás után megszűntek a higiénés biztonságot veszélyeztető burkolatkopások és bútorhibák – írják a kórház hétfői közleményében.

PIC_kep

Közlésük szerint a beruházás keretében 22 millió forintot fordítottak az épületrész felújítására, melynek során megújultak a hideg és meleg burkolatok, az orvosigáz- és a villamos hálózatok.
Összesen 79 álló műszercsomagot és a hozzá tartozó integrált informatikai rendszert, új inkubátorokat, monitorrendszert, lélegeztetőgépeket, infúziós pumpákat és egyéb speciális eszközöket szereztek be az évi 300 beteget ellátó osztályra. Az eszközparkra 180 millió forintot, informatikai fejlesztésre pedig 22 millió forintot költhettek – tették hozzá.

Forrás: MTI

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..