Méhpempő baba előtt, baba után és úgy általában

A természet patikája bőségesen ellát minket nemcsak gyógynövényekkel, de a méheken keresztül más egészségvédő anyagokkal is. A méhészeti termékeket az ember már évezredekkel ezelőtt felfedezte magának, felhasználásuk a betegségek kezelésére és a vitalitás megőrzésére azóta is folyamatos.

02-cikk-mehpempo-01Közülük kétségkívül a méhpempő az, melynek rendkívüli hatásaiból a leghosszabb listát állíthatnánk össze. Már az i.e. 3. évezredben rendszeresen használták Kínában, gyógyerejében bíztak az egyiptomiak, a görögök és a rómaiak is. Tüzetesebben a 17. századtól kezdték vizsgálni összetételét, hatásai ekkortól váltak szélesebb körben ismertté Európa-szerte. Napjainkban a méhpempő a világon az egyik legnépszerűbb természetes orvosság, ezenfelül használják kozmetikumokhoz, bőrfiatalításhoz, hajszépítéshez is.

Ősidők óta használják a termékenység fokozásához, de a szexuális teljesítmény növelésében is kiváló. Hormonháztartást kiegyensúlyozó hatása a változókorban fellépő tünetek – hőhullám, hangulatingadozás – és a menstruációs görcsök enyhítésére is alkalmas.

A méhpempő igen jó hatásokat mutat van a női meddőség kezelésében főként azáltal, hogy növeli a lutenizálo hormonok szintjét a vérben, mely hormon az ovulációt segíti elő.

Férfiaknál, a méhpempő növeli a tesztoszteronszintet a vérben, amelynek fontos terapeutikus hatása van az endokrin alapon meddőség vagy impotenciával szenvedőknél.

A méhpempőnek a fogyasztása kiemelten ajánlott azoknak a nőknek is akiknek rendszertelen a menstruációs ciklusuk, vagy gyengén működik a petefészkük, mert valószínűsíthető, hogy emiatt a teherbeesés majd nehezen fog menni.

A babát tervező pároknak a méhpempő kúrákat, akár már fél évvel a babatervezés előtt is el lehet kezdeni, hiszen feltölthetjük szervezetünk tápanyagkészleteit vele, felkészítve szervezetünket az áldott állapotra.

Mindent a méhpempőről itt: www.mehpempo.hu

A méhpempő sokoldalú hatásai

02-cikk-mehpempo-02A méhpempő sokoldalúságát gazdag tápanyag-tartalmának köszönheti. Vitaminok, aminosavak, ásványi anyagok, természetes hormonok, enzimek, fehérjék alkotják, melyek a szervezet különböző folyamataiban vesznek részt. Ezenkívül a méhpempő az agyműködés szempontjából nélkülözhetetlen tiszta acetilkolin egyetlen természetes forrása. Több tucatnyi olyan alkotóelem található benne, ami az emberi szervezet megfelelő működését alapvetően befolyásolja.

A méhpempő összetevői immunerősítő és antioxidáns hatást fejtenek ki, fenntartják a fizikai és szellemi frissességet, védenek a betegségektől és elősegítik a gyógyulást.

A méhpempőt a kórokozókkal szemben is bevethetjük, hiszen természetes antibakteriális hatással rendelkezik. A bőr felszínén és a szervezeten belül is fel tudja számolni a fertőzéseket, valamint az azok következtében kialakuló gyulladásokat. Erősíti az immunrendszert, ami elsősorban védi a szervezetet a kórokozóktól.

A méhpempő ugyanakkor a fertőzésekből való felépülést is elősegíti. Regenerálja a szervezetet, amit a betegségek legyengítenek, fertőzések esetén főként a mellékvesék kerülnek fokozott terhelés alá. A méhpempő közvetlenül hat a mellékvesékre, ezáltal nagyban lerövidíti a lábadozási időt.

Erőteljes antioxidánsként a méhpempő hatóanyagai harcolnak a sejtkárosító szabadgyökök ellen. Ennek révén véd nemcsak az öregedéstől, de a ráktól, a szellemi és a fizikai hanyatlástól, a stressztől és a nehézfémek okozta betegségektől is. Rendszeresen fogyasztva a méhpempő képes megelőzni vagy még idejében leállítani a sejtekben meginduló folyamatokat, melyek a szervezet egyes funkciónak gyengüléséhez vagy krónikus betegségek kialakulásához vezethetnek.

02-cikk-mehpempo-03Az agyműködésre kifejtett előnyeit számos vizsgálat taglalja. Ezek alapján elmondható, hogy a méhpempő javítja a memóriát, fejleszti a kognitív képességeket, elősegíti a tiszta gondolkodást idősebb korban is. Bár az orvostudomány szerint nem létezik gyógymód az Alzheimer-kórra, a méhpempővel csodálatos eredményeket értek el a betegség kezelésében. Idegrendszerre gyakorolt hatásával a méhpempő oldja a szorongást, az idegességet, enyhíti a depresszió tüneteit.

A kutatások igazolják, hogy a szív- és érrendszeri betegségek kezelésében a méhpempő fogyasztása nagyon hasznos kiegészítő terápia. Nagyszerűen növeli az állóképességet, a fizikai és a szellemi teljesítményt, életkortól függetlenül vitalizálja a szervezetet.

Méhpempős weboldalak: