Mit tehetek az izzadás ellen?

FORRÁSTeensHealth
Mit tehetek az izzadás ellen?
Mit tehetek az izzadás ellen?

„14 éves vagyok és állandóan izzadok. Mit tehetek az izzadás ellen?” Merülhet fel a probléma. Tinédzser korban a szervezet folyamatosan változik. Akkor is előfordulhatnak ilyen jellegű gondok, ha korábban sosem volt izzadással járó problémád. Cikkünkben most erről ejtünk néhány szót.

Testápolás & Higiénia 1 helyen | Pepita.hu

Az izzadás – még a sok izzadás is – általában normális. A pubertás sok fizikai változása közül az egyik az, hogy a test verejtékmirigyei sokkal aktívabbá válnak. Ez nem csak akkor igaz, ha sportolsz vagy meleged van, hanem akkor is, ha erősebb érzelmeket érzel, például haragot vagy idegességet. A mirigyek egy része, például a hónaljban lévők testszagot is okozhatnak.

Így mit tehetsz az izzadás ellen?

Fekete És Fehér, Emberi, Mellkas, Férfi, Víz, Izzad, izzadás ellen
pixabay

A legjobb megoldás az, ha minden nap fürdesz vagy zuhanyozol, edzés vagy mozgás után. Próbálj olyan izzadásgátlót vagy dezodort találni, amely jól működik számodra. Keress olyat, amely 10-20% alumínium -kloridot vagy alumínium -cirkónium -tricholorohydrex -et tartalmaz. Ám ezt inkább csínjával. Mindenképp érdeklődj szakembertől az alumíniumos készítmények hatásairól. Segíthet a természetes szálakból, például pamutból készült ruhák viselése is. A réteges öltözködés is segít. Így, ha meleged van, egy réteg eltávolításával gyorsabban lehűlhetsz. Ezzel pedig elkerülheted az izzadást.

Dezodor vásárlás: árak, képek infók | Pepita.hu

Ritka esetekben az erőteljes izzadásnak orvosi okai vannak. Ha azt észleled, hogy pihenéskor, alvás közben is izzadsz, vagy ha a kezed és a lábad sokat izzad, közöld orvosoddal. Mindenesetre segíthet megérteni az okait, ha megbeszélitek mi állhat a dolog hátterében. Különösen, ha orvosi problémával álltok szemben, egyedül ő az, aki megoldhatja ezt a kellemetlen testi reakciót.

Elsősegély: rándulások és ficamok | Babafalva.hu

Az izzadság szaga, az izzadás folyamata nagyon kellemetlen lehet. De ne feledd, ez az élet természetes velejárója. Még azokkal is előfordulhat időnként, akik szinte soha nem izzadnak erősebben. Emiatt ne érezd magad kívülállónak. Mindannyiunk megtapasztalta már ezt a folyamatot. A szerencse, hogy a legtöbb esetben ez elmúlik idővel. A tinédzserkorból kilépve minden könnyedebb lesz majd. Így az izzadás mértéke is csökkenni fog.

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikk10 Nap Strand Fesztivál Balatonvilágoson
Következő cikkEgyre többen veszik online az iskolaszereket

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .