Mivel lehetne a kívánt gyermekek megszületését elősegíteni?

NGM-vitaanyag-12.jpg

Magyarországon jóval több gyermeket vállalnának a fiatalok, mint amennyi ténylegesen megszületik. A Nemzetgazdasági Minisztériumban működő Családbarát Magyarországért Munkacsoport közzétette az Új baby boom, a középosztály gyermekvállalási forradalma című stratégiai vitaanyagát, melyhez várják a hozzászólásokat, javaslatokat.

A vitaanyag a népesedési kerekasztal javaslatai mellett, demográfiai helyzetképet, külföldi példákat, női foglalkoztatási trendeket tartalmaz és a teljesség igénye nélkül bemutat néhány fontos intézkedést a tárca részéről. A témában már három éve dolgozik a Népesedési Kerekasztal, melynek megállapításai, javaslatai jelentik a kiindulópontot a témáról kezdeményezett párbeszédnek, de további, a gyermekvállasát gátló tényezők azonosítására és ezek feloldására vonatkozó javaslatokat vár a Nemzetgazdasági Minisztérium, a nepesedes@ngm.gov.hu e-mail címre.

A dokumentum célja, hogy megkezdődjön egy párbeszéd partnerségben az érintett intézményekkel és ez alapján elkészülhessen az a stratégiai program, amely meghatározza a szükséges kormányzati intézkedéseket, ezek ütemezését, különös tekintettel a következő fejlesztéspolitikai időszakra.

A vitaanyagot ide kattintva, a lap jobbszélén, a csatolt dokumentumban olvashatja!

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..