Mozdulj ki otthonról a hétvégén!

Az első őszi hétvégén verőfényes napsütést ígérnek a meteorológusok, ezért ajánlunk nektek gyerekes programokat a szabadban és vidéken is. Még nem késő megtervezni a családi szórakozást, feltöltődést a következő két napra.

Csokinap Szerencsen

A csoki körül forog minden a hétvégén Szerencsen, ahol immár kilencedik alkalommal rendezik meg az Országos Csokoládéfesztivált – közölték a szervezők. A rendezvény kulturális és sportprogramokkal, édesség-bemutatókkal, vásári forgataggal és kóstolókkal várja a vendégeket, akik ízelítőt kaphatnak a helyi gyártású édességek és a Tokaj-hegyaljai borok mellett a zempléni táj kulturális értékeiből is.
Szombaton hagyományosan felvonulással kezdődik a fesztivál, a megnyitót követően helyi gyermek művészeti csoportok mutatkoznak be a nagyszínpadon, tartanak kézműves bemutatókat. A kicsiket és nagyokat csokoládé kalandpark várja, a csokoládébarlangban csokiszobor-kiállítás nyílik és interaktív csokoládékészítést is tartanak. A fesztiválon fellép többek között a 100 Folk Celsius, a Hahó zenekar, Paprika Jancsi és a szoknyás ördög is.

Repülni vágyóknak Szolnok a cél

Egy órányira a fővárostól megnyílt a RepTár Interaktív Repülőmúzeum Szolnokon. A kiállítóhelyen 60 ezer négyzetméteren interaktív kiállítást láthatunk, 218 műtárggyal, köztük mintegy 40 repülőeszközt nézhetünk meg, amelyből több kis is próbálható. Egész napos családi programra számítsunk, amely a kicsiknek is nagy élmény lehet, mert annyi programok kínál ez a múzeum, hogy nehezen fogjuk tudni hazacsalogatni a gyerekeket. Néhány lehetőség amit kipróbálhatunk a RepTár-ban: az interaktív terepasztalon megnézhető, hogyan érkeztek a repülőgépek a helyszínre, a mozisarokban kipróbálhatod, milyen repülni a felhők felett. Egy JAK-52 és egy  MiG-21 típusú repülő belsejében fotót készíthetünk magunkról. Kipróbálható milyen is egy szélcsatornában kapaszkodni, de készíthetünk saját fényképpel és adatokkal ellátott 1928-as pilótaigazolványt is. Játszhatsz szimulátorban, vagy tableten, de VR (virtuális) szemüvegen keresztül a repülők belsejébe is beleláthatsz. Van itt kalandpálya az apukáknak is, és játszótér az energiák levezetésére és étterem is a rövid pihenőkre.

Tengerimalacok, Apacuka koncert és szüreti mulatság a szeptemberi Pöttömkertben

A gyermekek fellegvárává változik ismét a Budapest Park szeptember 4-én, ahol a csemeték Apacuka koncerten rophatják, készülhetnek az őszre egy szüreti mulatsággal. A program napindító jógával indul, majd Gáll Viki Ringató foglalkozása következik, ebéd után a Csodák Palotája kísérleti bemutatóján lehet ámulni, utána azonban a tudományok földjéről a mesék világába utazhatunk. A Tapicskoló festőműhely különlegesen szép színekkel várja a kis Picassokat, emellett lesz óriás társas, fejtörők, ügyességi játékok. Aki bírja még energiával, bevetheti magát a Scooby játszóházba és a mini ugrálók közé, a nagyobbak ugrálhatnak trambulinon, de körberoboghatják a Parkot tanulóbiciklivel és kismotorokkal is, sőt, lovagoltatás is lesz. Lesz egy igazi mentő autó is, amibe bemászhatnak a gyerekek és felfedezhetik azt.

Szarvasbőgést hallgathatunk Gemencen két hétvégén is

A Gemenc Zrt. szeptember 2-án és 3-án, illetve 9-én és 10-én szervezi meg hagyományos szarvasbőgés-hallgató túráját. A négyórás programok a Pörbölyi Ökoturisztikai Centrumtól, illetve a Gemenc keselyűsi fogadóközpontjától indulnak; Pörbölyről nemcsak vasúttal, hanem lovas fogattal is meg lehet közelíteni a szarvasbőgés helyszíneit – közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.
A szervezők túravezetőkkel várják az érdeklődőket, akik a Gímvallatás elnevezésű programon hullajtott agancsok bemutatóját. Szeptember 2-án a gyerekeknek az erdei vasút Lassi megállójánál kézműves foglalkozásokat tartanak, a szeptember 3-ai programot szekszárdi borokat és gemenci vadas menüt kínáló vacsorával kötik össze.

Gyerekekkel piknikezhetünk vasárnap a rakparton

Idén már 8. alkalommal vár bennünket a Pozsonyi Piknik, ahol délelőtt 10 és este hat óra között mondókázhatnak a másfél évesek, interaktív könyvbemutatókon vehetnek részt a nagyobbak, és egy kajaoperettbe is bepillanthatunk együtt a gyerekekkel. Nézzük meg, mit főztek ki nekünk!

Fotó: MTI | Bugány János

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..