Nyomoznak a kecskeméti kórházban elvérzett kismama ügyében

kecskemétikismamahalál180-80x80.jpg

November elsején elhunyt egy harmadik gyermekének életet adó édesanya a kecskeméti kórházban. A kórház közleménye szerint a kismama egészséges gyermeket hozott a világra, de a szülést követően vérzés lépett fel nála. A folyamatos orvosi ellátás, többszöri beavatkozás ellenére az anya életét nem tudták megmenteni, az intenzív osztályon elhunyt.

A család feljelentést tett a megyei rendőrkapitányságon. A feljelentés alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya elrendelte a nyomozást halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. A rendőrség igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki, aki soron kívül elvégezte a fiatalasszony boncolását, melyről hamarosan meglesznek az eredmények.

A kórház szóvivőjének közlése szerint a 3 kilogramm 85 dekával született kislány egészséges, és még a kórházban van. A család úgy döntött, az újszülöttet csak az édesanya temetése után, valószínűleg csütörtökön viszik haza.  Eddig a kórházhoz nem érkezett a család, vagy annak képviselője részéről kártérítési igény, de a vizsgálatok befejezéséig arról érdemben nem is tárgyalnának. – mondta el a szóvivő.

Svébis Mihály, a kórház főigazgatója múlt csütörtökön közleményt adott ki, mely szerint a tragédia miatt azonnali vizsgálatot rendelt el, annak kiderítésére, hogy mi okozta az édesanya halálát. “A vizsgálatok befejezése után, a tények birtokában a későbbiekben tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot” – olvasható a közleményben.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkAz embriók szűrése jelentősen javítja a lombik kezelés sikerét
Következő cikkMi lesz velünk, ha nyugdíjba megyünk?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..