Okos otthonok – biztonság és felügyelet

Smart Home

Amikor az okos otthonokat említik, az emberek túlnyomó többségének nem az egymással kommunikáló eszközök jutnak eszükbe, hanem otthonaik biztonsága és felügyelete.

Erre kínál megoldást a Panasonic Okos Otthon rendszere, amely lehetővé teszi, hogy akár távolról is biztonságban tudjuk lakásunkat. Az egyszerűen, mobiltelefonról vagy táblagépről kezelhető eszköz számos felügyeleti megoldást kínál. A hozzá tartozó nyitás- és mozgásérzékelők valamint kamera lehetővé teszi, hogy tudjuk, ha gyermekeink délután gond nélkül hazaértek.

Smart Home

Az eszköz arra is alkalmas, hogy a másik szobában alvó gyerekre figyeljünk. Észleli a mozgást, hangokat és a hőmérséklet változását is, és ha bármilyen szokatlan történik, értesítést küld. Emellett a beltéri kamera a beépített mikrofonnak köszönhetően lehetővé teszi, hogy öt különböző gyermekdalt is lejátsszunk, megkönnyítve ezáltal az elalvást.

A beltéri kamerával természetesen a lakásban tartott állatokat is ellenőrizhetjük, amikor nem tartózkodunk otthon. Az applikáció a rendszerhez tartozó okoskonnektorral pedig számos további lehetőséget is biztosít. Így például bármikor le- és felkapcsolhatjuk a házban a lámpákat, ami akár nyaralás alatt is hasznos lehet, hiszen úgy tűnik, hogy valaki otthon tartózkodik. Emellett azt is lehetővé teszi, hogy este, mielőtt hazaérünk, az applikáción keresztül már előre felkapcsoljuk a világítást, ahol szükséges, de akár távolról is ellenőrizhetjük, hogy lekapcsoltuk-e mindenhol azt. Az okos konnektor használatával pedig az is lehetséges, hogy mozgás esetén automatikusan felkapcsolja a szobában a világítást, a rendszerhez tartozó szivárgásérzékelő pedig azonnal jelez, ha bármelyik háztartási eszköz vizet vagy bármilyen folyadékot ereszt.

Könnyen és gyorsan üzembe helyezhető, elég egyetlen gombnyomás a használni kívánt tartozékokon és már működik is, igény esetén pedig a rendszer bővítése is ugyanilyen könnyen elvégezhető. Az egyes egységek ultra alacsony energiájú (ULE) vezeték nélküli szabvány segítségével kommunikálnak egymással, így nagyobb biztonságot nyújt, mint az elterjedtebb WiFi technológia. A rendszer takarékosan működtethető, hiszen a vételáron kívül semmilyen előfizetési díj nem terheli használóját.

Erről a témáról az Életmód rovatban olvashatsz többet!

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..