Óvodába megy jövő januártól György herceg

Óvodába megy januártól György herceg, Nagy-Britannia jövendő uralkodója. A hírt pénteken jelentették be a szülők, vagyis Vilmos cambridge-i herceg és hitvese, Katalin hercegnő.

A hír jelentőségét az adja, hogy György – a hercegi pár elsőszülött gyermeke, aki jövőre hároméves lesz – mindössze a második olyan brit uralkodójelölt, akit óvodába adnak. Az első édesapja, Vilmos volt; korábban a brit trón várományosait mindig valamelyik királyi rezidencián készítették fel az iskolai életre.

György herceg a jövő hónaptól a Westacre Montessori School Nursery nevű gyermekintézménybe jár majd. A kelet-angliai Norfolk megyében működő óvoda – elnevezéséhez híven – a Montessori-féle nevelési elveket alkalmazza, és a brit oktatási felügyelettől (Ofsted) az idén általános „jó” minősítést kapott. Az óvoda a szülők norfolki rezidenciája, Anmer Hall közelében van.

AFP Photot/Chris Jelf
AFP Photot/Chris Jelf

A hercegi pár a hír bejelentése alkalmából – hosszú idő óta először – új családi fotót is közzétett. A fénykép – amelyet Chris Jelf ismert brit fotográfus készített október végén – Vilmost, Katalint, Györgyöt és húgát, a májusban született Charlotte hercegnőt ábrázolja a házaspár londoni rezidenciája, a Kensington-palota kertjében.

Vilmos és családja azonban a karácsonyt várhatóan nem itt, hanem norfolki otthonában tölti. A királyi család ugyanis hagyományosan II. Erzsébet királynő téli rezidenciáján, az Anmer Halltól néhány kilométerre fekvő Sandringham kastélyában ünnepli a karácsonyt.

A 89 esztendős uralkodó és 94 éves férje, Fülöp edinburghi herceg a héten utazott Sandringhambe a karácsonyi vakációra, mégpedig menetrendszerű vonattal a londoni King’s Cross pályaudvarról. A királyi ház tájékoztatása szerint az uralkodói házaspár a szabvány 34,40 fontos (15 ezer forintos) másodosztályú jegyárat fizette.  A tájékoztatás kitér arra is, hogy a vonat három perc késéssel érkezett a kastélyhoz közeli King’s Lynn állomásra.

MTI

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..