Pályázat hűtőszekrény vagy fagyasztó cserére

Hétfőtől lehet pályázni az egész ország területére meghirdetett, 500 millió forintos keretösszegű háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztóberendezések) cseréjéhez. Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett pályázat során előnyt élveznek az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok.

Kik és mikor pályázhatnak

Észak-Alföld régióban:    

Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nyugdíjas, illetve nagycsaládos magánszemélyek esetében a benyújtási időszak kezdete: 2016.07.04.reggel 8 órától, ugyanezen területen további magánszemélyek esetén: 2016.07.06.

Dél-Alföld régióban:

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megyében nyugdíjas, illetve nagycsaládos magánszemélyek esetében a benyújtási időszak kezdete: 2016.07.11., ugyanezen területen további magánszemélyek esetén: 2016.07.13.

Észak-Magyarország régióban:

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád megyében nyugdíjas, illetve nagycsaládos magánszemélyek esetében a benyújtási időszak kezdete: 2016.07.12., ugyanezen területen további magánszemélyek esetén:2016.07.14.

Nyugat-Dunántúl régióban:

Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala megyében nyugdíjas, illetve nagycsaládos magánszemélyek esetében a benyújtási időszak kezdete: 2016.07.18., ugyanezen területen további magánszemélyek esetén: 2016.07.20.

Dél-Dunántúl régióban:

Baranya, Somogy, Tolna megyében nyugdíjas, illetve nagycsaládos magánszemélyek esetében a benyújtási időszak kezdete:2016.07.19., ugyanezen területen további magánszemélyek esetén: 2016.07.21.

Közép-Dunántúl régióban:

Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém megyében nyugdíjas, illetve nagycsaládos magánszemélyek esetében a benyújtási időszak kezdete:2016.07.25., ugyanezen területen további magánszemélyek esetén: 2016.07.27.

Közép-Magyarország régióban:

Pest megye, Budapesten a nyugdíjas, illetve nagycsaládos magánszemélyek esetében a benyújtási időszak kezdete: 2016.07.26., ugyanezen területen további magánszemélyek esetén: 2016.07.28.

Pályázati feltételek

  • A pályázaton személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjéhez nyerhető el támogatás.
  • Elsőként az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező nyugdíjasok és nagycsaládosok nyújthatják be támogatási kérelmeiket.
  • A pályázatot kizárólag a pályázati portálon: https://hgcs-2016.nfsi.hu/ keresztül, elektronikus úton lehet bedni.
  • Amennyiben két nap után még marad szabad forrás, olyan magánszemélyek is pályázhatnak, akik korábban nem cseréltek háztartási gépet a pályázat keretében.

A támogatás mértéke

A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az arányosan elérhető energia- és CO2-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják. Az új hűtőgép vagy fagyasztógép vételárának 50 százaléka, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege

  • A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 25.000 forint,
  • A++ energiaosztály esetén 35.000 forint,
  • A+++ energiaosztályú háztartási nagygép esetén legfeljebb 45.000 forint.

A program céljáról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, amely itt érhető el. A részletes pályázati útmutató a https://hgcs-2016.nfsi.hu/ oldalon érhető el.

Forrás: NFM

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkVisszatérés Almádiába!
Következő cikkJánosi Valéria, life coach, mentálhigiénés szakember, mediátor

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..