Hűtőszekrényt vehetsz állami támogatással!

2016. július 4-től lehet pályázni hűtő- és fagyasztóberendezések cseréjére. A vissza nem térítendő támogatást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében nyújtja elsősorban nagycsaládosok és nyugdíjasok részére.

Otthon Melege Program 2016, hűtőgépcsere 2016, pályázatok,A pályázati folyamatban előnyt élveznek az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok. A kormány olyan programokkal kívánja támogatni a családokat, amelynek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken, és ezáltal csökkennek a családok kiadásai.

A pályázatot személyenként és lakásonként lehet benyújtani, maximum egy háztartási nagygép cseréjére, akkor, ha korábban nem cseréltek háztartási gépet a pályázat keretében.

hűtőszekrény állami támogatással

A hűtő- és fagyasztóberendezések cseréjére összesen 500 millió forintot szánnak, ennek elosztása régiónként történik. A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az arányosan elérhető energia- és CO2-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják. A vissza nem térítendő támogatás mértéke az új hűtőgép vagy fagyasztógép vételárának 50 százaléka, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 25.000 forint, A++ energiaosztály esetén 35.000 forint, míg A+++ energiaosztályú háztartási nagygép esetén maximum 45.000 forint.

Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező nyugdíjasok és nagycsaládosok a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton nyújthatják be támogatási kérelmeiket 2016. július 4-jétől a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. A pályázati felület itt érhető el, a lakosságnak címszó alatt lehet belépni a későbbiekben.

Amennyiben marad rendelkezésre álló forrás, úgy 2016. július 6-tól más magánszemélyek is pályázhatnak, ha korábban nem cseréltek háztartási gépet a pályázat keretében.
A pályázati útmutató megtekinthető a www.kormany.hu illetve a hgcs-2016.nfsi.hu oldalakon.

hutoszekreny

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – Újraindul a háztartási nagygépek cseréje az Otthon Melege Program keretében

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkNe adj esélyt a Rota-vírusnak!
Következő cikk„Apróságokon nem vitatkozunk…”

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..