Pély Barna és Szabó Mariann énekel Petiért

pélybarna180-80x80.jpg

A Hajrá Peti! Alapítvány 19 ismert, és kitűnő énekest kért fel arra, hogy énekeljék el együtt a Váltsd valóra című dalt. Az együtténeklés célja, hogy felhívják a figyelmet Varga Petire és sorstársaira. A példátlan összefogást mi sem jellemzi jobban, hogy az X-Faktor és a Megasztár szereplői is vállalták a közös vokálozást. A számhoz hamarosan elkészül egy klip is.

Peti kétévesen, 2006. december 2-án vacsora közben félrenyelt, rövid idő alatt leállt a légzése és a keringése. A gyorsan kiérkező mentőknek sikerült újjáéleszteniük a kisfiút, ám hamarosan kiderült: Peti megvakult, végtagjai lebénultak. Hetekig kizárólag orrszondán keresztül lehetett táplálni, légzésének biztosításához gégekanül beültetése vált szükségessé. Peti komoly javulását csakis költséges külföldi kezelésekkel lehetett elérni. Akkor a család barátai létrehozták a Hajrá Peti! Alapítványt, és a befolyt pénzekből kiutaztatták Petit Kínába a kezelésekre. A kisfiú állapota rohamosan javult, visszanyerte látását, már orrán veszi a levegőt, beszélni, járni ugyanakkor még nem tud.

Az alapítvány jelenleg több, hasonló sorsú gyermek gyógyíttatását segíti. A közhasznú szervezet számos jótékonysági akciót, koncertet szervezett. Most 19 ismert énekest állított az ügy mellé, hogy közösen elénekeljenek egy dalt, és ezzel felhívják a figyelmet a segítségre szoruló gyermekekre. A produkcióban részt vesz Schodeinde Dorka (X-Faktor), Szabó Mariann (X-Faktor), Mező Misi (Magna Cum Laude), Bartók Eszter, Pély Barna, Galambos Dorina, Szolnoki Péter, Gerendás Péter, Váczi Eszter, Nagy Laci (Gitano), Veress Mónika (Babos Project, Nika), Kolipka Évi, Pripojszki Mátyás, Kovács Gréta (Soho Music Band), Kállai-Kiss Zsófia (X-Faktor), Petrik György (Mr. PapaGiorgio), Nagy Adrienn és Hajdu Klára.

A dalhoz – melynek zenéjét Galambos Dorina és Nánási Péter, szövegét Petrik György írta – klip készül, a felvételeket január 4-én vették fel a Pannónia Stúdióban, ahol az énekesek mind megjelentek.

“Ismerősök útján értesültem Petiről, és nagyon tetszett az ötlet, hogy énekeljünk közösen egy dalt – mondta Pély Barna. – Jelenlétemmel én is szeretnék segíteni abban, hogy felhívjuk a figyelmet az agykárosodott gyerekek megsegítésére.”

“Jó ügynek tartom, ezért vállaltam a közös produkciót – magyarázta Szabó Mariann, az X-Faktor döntőse. – Ráadásul egy jó társaságban, példaképeimmel, köztük Szolnoki Péterrel, Roy-jal, Bartók Esztivel és Somló Tamással énekelhettem.”

Tovább információ: 
www.hajrapeti.com
www.hajrapetialapitvany.com

Szólj hozzá Te is!