Nem vonják meg a gyest a fogyatékos gyermeket nevelő szülőktől

ertsey_katalin_300.jpg

Nem vonják meg a gyermekgondozási segélyt a tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő szülőktől, akik a gyermeknevelés mellett teljes munkaidős állást is kénytelenek vállalni. Köszönhető mindez Ertsey Katalinnak, a Lehet Más a Politika (LMP) képviselő asszonyának.

Ertsey Katalin

Az LMP kitartóan igyekezett elérni a kormánynál, hogy ne vegye el a gyest azoktól, akik nem tudnak, vagy nem áll módjukban a teljes munkaidős állásukról lemondani. Az összes LMP-s megszólalás és módosító javaslat arra irányult, hogy aki munkavállalóként meg tud egyezni a munkaadójával, és a napi hat órán felüli munkaidőt otthonról, alkalmazkodóbb beosztásban tudja ledolgozni, az megtarthassa a gyest. Különösen fontos ez azoknál, akik tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermeket nevelnek, és tíz évig vannak gyesen, ami alatt dolgoznak, hiszen szükségük van a pénzre a gyerek és a család eltartásához.

„Két okból is különösen fontos ez a mentesítés a súlyosan fogyatékos vagy tartósan beteg gyermeket nevelő szülők számára: egyrészt, mert ők tíz évig vannak gyesen és értelemszerűen nem tudnak megélni a gyesből, vagyis dolgoznak, és ezt folytatniuk kell, tehát nem mondhatnak le a munkáról. Másrészt pedig a gyes megtartása sokat segít nekik azokban a pluszköltségekben, amelyek a gyermek fejlesztésével, gyógyításával járnak.”– nyilatkozta a Közelképnek Ertsey Katalin, az LMP képviselőnője. – Azt gondolom, hogy a Fidesz képviselői annak a rengeteg felszólalásnak és a sajtóban hangoztatott vészjelzésnek hatására változtatták meg az utolsó pillanatban a módosítót, amit a koncepció ismertté válása óta az LMP képviselőjeként tettem ez ügyben. Nem telt el úgy ülésnap vagy hét a parlamentben, hogy ne hoztam volna szóba”.

Forrás: Mácsadi Anni, Közelkép Hírügynökség

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkCsaládi adókedvezmény szabályai, igénylése
Következő cikkPély Barna és Szabó Mariann énekel Petiért

1 KÉRDÉS

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..