Nyári táborok fogyatékos gyermekeknek

tábor fogyatékosoknak

Végre Budapesten van lehetőségük együtt táborozni többségi testvérükkel vagy barátaikkal, esetleg új barátokat szerezni a fogyatékossággal élő gyermekeknek.

Budapest első inkluzív fejlesztő központja és játszóháza, a Rejtett Kincsek Down Egyesület fenntartásában működő Csodavár Budapest, a fejlesztések, a játékos csoportfoglalkozások vagy születésnapok szervezése mellett, színes és izgalmas nyári táborokkal várja a többségi, valamint a fogyatékossággal élő gyermekeket a tapintható, és gyakorlatias társadalmi befogadás jegyében.

A Down-szindrómás gyerekektől nem kell félni!

A 15. kerület különleges Csodavárában június 18-tól nyolc héten át különféle táborokban gyűjthetnek értékes tapasztalatokat a 4-12 éves gyerekek, hiszen a gyerekjóga tábortól, a kerekes székes “Csodakerék” táboron át, az autista gyerekekre hangolt legózós vagy éppen a BKK-s Csavar-go hétig minden megtalálható a palettán.

A táborok különlegességét az adja, hogy többségi és fogyatékossággal élő gyermekeknek együtt kínál kikapcsolódási lehetőséget, és játékos formában, észrevétlenül fejleszti a mozgásuk, kreativitásuk, érzékelésük mellett, az érzelmi intelligenciájukat is. Ez a befogadó környezet jelentősen segíti nem csak a fogyatékossággal élő gyermekek fejlődését, de csökkenti a kirekesztettség okozta lelki sérüléseket és pozitívan hat az ép fejlődésű gyermekek problémamegoldó készségére is.

Fontosak az autisták!

Táborok: csodavarak.hu/nyari-taborok-budapest

Virtuális bejárás

Cím: Csodavár Budapest Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház
1158 Budapest, Árvavár u. 1.

További információk: csodavarbp@rejtettkincsek.hu

2018-ban a Down-szindróma Világnapján nyitotta meg kapuit Budapest első inkluzív, azaz fogyatékossággal élő és tipikus fejlődésű gyermekeket egyaránt befogadó fejlesztő  központja és játszóháza. A Csodavár Budapest a VELUX FOUNDATIONS támogatásával, a Rejtett Kincsek Down Egyesület munkájának eredményeként, a Nyíregyházán 7 éve sikeresen működő „Csodavár-modell” továbbfejlesztésével valósult meg.

Az idén 20 éves Rejtett Kincsek Down Egyesület 7 évvel ezelőtt Nyíregyházán, egy  különleges és egyedülálló kezdeményezésként kidolgozta azt a „Csodavár-modellt”, ami alapvetésként tekint a gyermekek integrált és játékos fejlesztésére, azaz egy olyan környezetet biztosít a korai fejlesztésre váró gyermekek számára, ahol a fejlesztő központ játszóház is egyben, és ahol a fogyatékossággal élő és a tipikus fejlődésű gyermekek közös
foglalkozásokon vehetnek részt, együtt fejlődhetnek.

fotó: csodavarak.hu

Erről a témáról még a Sérült gyermek rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkÁtalakul a Happy Meal Menü
Következő cikkMegnyílt az Egyszülős Központ Budapesten

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..