Fontosak az autisták!

autizmus

A kormány elkötelezett az autizmussal élők segítése iránt, kiemelt figyelmet fordít a támogatásukra – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága az Autizmus Világnapján.

A közleményben hangsúlyozták, hogy az autizmus nemcsak az érintettek és családjuk, hanem az egész társadalom ügye. A kormány kiemelt figyelmet fordít az autisták támogatására, a szükséges szolgáltatások biztosítására, és “azon dolgozik, hogy ne maradjanak magukra nehézségeikkel és kérdéseikkel”.

A kormány minden olyan kezdeményezést támogat, amely azt segíti, hogy ne kerüljenek elszigeteltségbe sem az autista gyereket nevelő családok, sem az autista felnőttek, hanem befogadó közösségekre találjanak, és szakmai segítséget kapjanak – olvasható a közleményben.

Kiemelték: az államtitkárság komolyan veszi a “semmit rólunk nélkülünk” elv alkalmazását, ezért intenzív párbeszédre törekszik a fogyatékosságügy területén a szakmai szervezetekkel, a civil szervezetekkel, a fenntartókkal és az érintettek képviselőivel.
A tájékoztatás szerint a kormány továbbra is többletforrással ismeri el a fogyatékossággal élő embereket segítő szervezetek munkáját, az elmúlt években minden intézményi formánál folyamatosan nőtt a fogyatékkal élők szociális ellátásaira szánt támogatás.

Fontos, hogy ezek az emberek megkapjanak minden eszközt és lehetőséget arra, hogy teljes értékű életet élhessenek, és például másokkal azonos alapon juthassanak minőségi közszolgáltatásokhoz.

Infinety hirdetés

Forrás: MTI

Képek: freepik.com

Erről a témáról a Sérült gyermek rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikk4 szuper „találmány” szülőknek
Következő cikkHúsvétváró dekorációk otthonra

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!