Rádió a gyerekeknek

Szilfai-Ági300.jpg

Gyakran hallhatunk arról, hogy  a zene, a mondókák, a ritmus fontos a csecsemők, de már a magzat fejlődésének szempontjából is.  A csecsemőknek veleszületett adottsága, hogy ritmikus mozgással reagálnak a zenére. Az egyszerű dalokkal, mondókákkal a beszéd ritmusát adjuk át a gyereknek. A ritmusérzék fejlődése a gyerek mozgását is jótékonyan befolyásolja, később segít az olvasás, és írás elsajátításában is.
Mindezeken túl együtt énekelni és táncolni nemcsak közös élmény, hanem igazi örömforrás is.

Igen, de mit és honnan? Neked is gondot okoz a gyerekdalok, mondókák felidézése, a megfelelő gyerekzenék sokszínűségének és változatosságának megteremtése?

A megoldás: PICUR RÁDIÓ.

A Picur Rádió 2011. március közepén indult online gyerekrádió, ahol elsősorban magyar és angol nyelvű zenék, mesék, dalok, mondókák szólnak 24 órában kiváló minőségben. A rádió szórakozást nyújt nemcsak a gyermekeknek, hanem a felnőttek is élvezettel hallgathatják azokat a dalokat, melyeket gyerekként énekeltek (VUK, Moncsicsi).

Szilfai Ágnes

A Picur Rádió célkitűzése, hogy a gyermekeket megismertesse a széles zenei kínálattal, hallható náluk klasszikus zene (Mozart, Haydn), népzene (Ghymes, Szalóki Ági), és olyan népszerű előadók, mint Halász Judit, és az Alma Együttes, 100 Folk Celsius, Kaláka. Ezenkívül szerepelnek a repertoárban kevésbé ismert, de minőségi gyerekzenét képviselő előadók, mint a Napvirág Zenekar, a Mintapinty Zenekar stb. A rádió hanganyaga folyamatosan bővül, jelenleg mintegy 2000 dalból áll,  melyet igyekeznek a hallgatók kívánságaihoz igazítani.

Az igényes zene mellett a rádió elindított egy 15 részes mesesorozatot, Illem Kata meséit, melyet Huszárik Kata színművésznő mond el a Picur Rádió hallgatóinak. Emellett hamarosan hallható lesz a Picur Rádió kabalájának, Picurkának meséje is, melyen keresztül a gyerekek megismerkedhetnek többek között a tilinkóval, dugattyúval, zergekürttel.

A rádió alapítója Szilfai Ágnes, egy kétgyermekes – egy 6 éves kislány és egy 4 éves kisfiú – anyukája, akinek célja  a zene megszerettetése, megismertetése a gyerekekkel, mindeközben elősegítve a nyelvtanulást is. Szeretne egy olyan rádiót működtetni, mely egyben a szülőknek  is segítséget és szórakozást nyújt.

A Picur Rádió interneten hallgatható, melynek előnye, hogy a rádió a világ minden részéről hallgatható. A rádió műsora eljutott már közel 50 országba, illetve jelentős számú erdélyi hallgatóval dicsekedhet. A rádió megtalálható a Facebook-on is, ahol hallgatóik értesülhetnek a rádióban történő változásokról, a friss hírekről, és nyereményjátékokról.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkTermészetesen és hatásosan a gyomorégés, puffadás ellen
Következő cikkÚton van az óvodások adománya is

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..