Rászoruló gyerekeké az ország legnagyobb mangalicájából készült kolbász

mangalica-300x200.jpg

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak és a Harcművészek az Egészséges Gyermekekért (HEGYEM) Nonprofit Kft.-nek ajánlották fel azt a 200 kilogrammos kolbászt, amelyet Magyarország legnagyobb mangalicájából készítettek vasárnap Budapesten a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. (MIKSZ) kezdeményezésére.

Erdei Zsolt, a szövetség jótékonysági nagykövete vezetésével egy mintegy 260 kilós állatból készítették el a 200 kilogrammos kolbászt. Az állatot a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete ajánlotta fel – tájékoztatta az MTI-t az esemény kommunikációját végző cég.

Az ország legnagyobb mangalicáját mérlegelik az óbudai Rozmaring vendéglő udvarán. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A MIKSZ a magyar termelőkkel összefogva vasárnap elindította karácsony előtti jótékonysági élelmiszergyűjtését, amelynek célja, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Gyermekétkeztetési Programjának és a HEGYEM gyermekeinek egy tonna élelmiszert gyűjtsön össze. Ehhez a mennyiséghez a vásáron kijelölt helyeken bárki hozzáadhat bármilyen alapélelmiszert, mivel az akciót folytatják a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán, a Millenárison november 16-18. között.”Célunk az egy tonna elérése. Ekkora mennyiségű élelmiszerrel szeretnénk segíteni a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Gyermekétkeztetési Programját és a HEGYEM Nonprofit Kft-t.” – idézte a közlemény Pap Krisztiánt, a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség (MIKSZ) vezérigazgatóját, aki hozzátette: “ma hozzávetőleg 15 000 gyermek éhezik Magyarországon, a közelgő ünnepek alkalmával egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy rajtuk is segítsünk”.

MTI

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMessi: a világ legboldogabb embere vagyok
Következő cikkMagassarkú vs. lapossarkú cipők

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..