Repülőnap Kecskeméten – program az egész családnak

repulok-300x199.jpg

Érdekes családi programnak ígérkezik a Kecskeméti Repülőnap a hétvégén. A légi programot látványos földi bemutató teszi különlegessé. A szárazföldi programban bemutatkoznak a Magyar Honvédség alakulatai, katonai hagyományőrzők és a katonai repülés civil szerelmesei is augusztus 3-4-én.

Kaszab Tibor fotója
Kaszab Tibor fotója

A Repülőnapon gyerekek és felnőttek egyaránt találnak kedvükre való látnivalót. A légi programban kiemelt szerepet kapnak külföldi légikötelékek. Az Orosz Vitézek (Ruszkije Vityazi), a Török Csillagok (Turkish Stars), a Vihar Szárnyai (Krila Oluje), a Háromszínű Nyilak (Frecce Tricolori), Baltic Bees és a Sasok Őrjárata (Patrulla Aguila) mindkét napon levegőbe emelkednek. Műrepülő bajnokaink: Veres Zoltán, Besenyei Péter és Nádas Tamás látványos programmal készülnek. A Magyar Légierő részéről pedig Varga Szabolcs őrnagy és Langó Viktor százados Gripen bemutató repülése mellett a légierő képességbemutatója jelent különlegességet.

A Repülőnap egyik különlegessége a Magyar Honvédség dinamikus bemutatója. Az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj közelharc bemutatója a fegyveres formagyakorlatok mellett a különböző ütés-, rúgás- és töréstechnikák kapják a hangsúlyt.

Az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár a nyitóprogramhoz kapcsolódóan és repülések szüneteiben harmincfős különleges Díszelgő Csoportjának bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők. A csoport specialitása a fegyveres formagyakorlat, de azt is megtudhatják a látogatók, hogyan látják el az életveszélyes harctéri sérülteket.

A statikus haditechnikai bemutatók során a látogatók képet kapnak a Magyar Honvédség által alkalmazott haditechnikai eszközökről. A légierő különböző típusai mellett (JAS-39 Gripen, AN-26, JAK-52, Mi-8) megjelennek az alkalmazott radarrendszerek, és az érdeklődők a JetFly és PCATD szimulátort is kipróbálhatják. A légijárművek szerelmesei a korábban rendszerben állt típusokat nézhetik meg, többek között MIG-23-as gépeket, de láthatók lesznek a honi légvédelemben használatos rakétarendszerek és lokátorok is. A MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj a jelenleg használatos eszközök és fegyverzet (többek között: Gepárd mesterlövészpuska, M4 gépkarabély, Glock-17) kiállításával hozza közelebb a látogatókhoz a misszióban szolgálatot teljesítő katonáink mindennapjait.

A Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató részletes programját megtalálják az érdeklődők a rendezvény honlapján.

Szólj hozzá Te is!