Nő a pocak! – Kismamaruhák első- és másodkézből

A babavárás alatt nemcsak a pocak növekszik, hanem az egész test változásokon megy keresztül, és  az addig hordott ruhák lassan kényelmetlenné válnak. Kinek hamarabb, kinek később, de előbb-utóbb minden várandósnak fontolóra kell vennie, hogy milyen forrásokból tud kismamaruhákat beszerezni.

Új ruhák vásárlásánál előny a bővebb választék, a ruhák tökéletes állapota és a felpróbálás lehetősége. Sokan úgy gondolják, az új kismamaruhák meglehetősen drágák ahhoz képest, hogy csak viszonylag rövid ideig hordjuk őket. Érdemes azonban figyelembe venni azt is, hogy esetleg több terhességen át elkísérnek minket ezek a ruhadarabok, és ha vigyázunk az állapotukra, akkor  továbbajándékozhatjuk, vagy eladhatjuk őket, ha már nincs szükségünk rájuk. Kísérjük figyelemmel az üzletek akcióit, így kedvezőbb áron vásárolhatunk

kismama-ruhaA használt kismamaruhák vásárlása vagy a barátnőktől való kölcsönzés kétségtelenül megtakarítást jelent, ami fontos szempont lehet, hiszen a várandósság, a szülés és a baba érkezése kapcsán amúgy is rengeteg költség merül fel.

Az alapruhatár összeállításánál válasszunk olyan ruhadarabokat, melyek saját stílusunknak megfelelnek, kényelmesek és a következő évszakban is viselhetőek. Amíg nem túl nagy a pocak, hordhatunk bandázst, ami eltakarja a kigombolt nadrágot és a felcsúszó felsőket is meghosszabbítja. Biztosan szükségünk lesz pocakbetétes nadrágra, szoknyára, tunikára és kismama felsőkre. Ez utóbbiból létezik a szoptatós változat, aminek a szülés után is nagy hasznát vehetjük.

Kerüljük a műszálas, irritáló anyagokat, hordjunk természetes anyagból készült, kellemes érintésű ruhákat.

Kismamaruha üzletek és webáruházak

A kismamaruha üzletek minden évszakban óriási választékkal várják a leendő anyukákat. A kínálat folyamatosan frissül, követve a divatirányzatokat, ugyanakkor figyelembe véve a pocakosok speciális igényeit. A boltokban felpróbálhatjuk az egyes darabokat és az eladótól is segítséget kérhetünk.

Aki jobban szeret interneten vásárolni, vagy nincs a lakóhelyéhez közel szaküzlet, a webáruházakban is beszerezheti a kiválasztott ruhadarabokat.

Nagy áruházak kismama részlegei

Bizonyos hipermarketek, babaáruházak és ruhaüzlet láncok kínálatában szintén szerepelnek kismama ruhák.  Mivel ezekbe a boltokba jó eséllyel amúgy is betérünk a heti bevásárlás, vagy a babakelengye beszerzésekor, érdemes körülnézni, hátha találunk olyasmit, amivel szívesen bővítenénk várandós ruhatárunkat.

Varrni vagy varratni

kismama-divatAki szeret és tud varrni, biztosan kézenfekvő megoldásnak találja, hogy elkészítse magának a kismamaruhákat. Szabásmintákat az interneten vásárolhatunk.

Ha a ruhavarrást inkább profira bíznánk, erre is van lehetőség, számos kismamaruha-tervező, szabász és varrónő kínál csinos és praktikus ruhákat a pocakosoknak. A varratás előnye, hogy akár magunk választhatjuk ki a ruhadarab anyagát és egyedi igényekkel is előállhatunk.

Aukciós oldalak

Az aukciós oldalakon használt és új ruhákat egyaránt beszerezhetünk. A vásárlás így igazán gyors és kényelmes lehet, arra viszont érdemes időt szánni, hogy figyelmesen elolvassuk a termék leírását, alaposan megnézzük a fényképeket, és ellenőrizzük a többi vevő értékelését az eladóról.

Barátnők

Kismamaruhákat a barátnőktől is kölcsönkérhetünk, ha van olyan, aki hozzánk hasonló méretekkel és az évszaknak megfelelő várandós ruhatárral rendelkezik. A kölcsönkapott ruhákra vigyázzunk, hiszen lehet, hogy barátnőnknek hamarosan újra szüksége lesz rájuk.

Használt ruha boltok

Bár hazánk használtruha bolt nagyhatalom, nem mindegyik üzletben találunk kismamaruhákat. Ha biztosra akarunk menni, akkor keressünk kifejezetten kismamákra szakosodott turkálókat. Ha  valaki rutinos használtruha vásárló, és van türelme kivárni a megfelelő alkalmat, a normál használtruha boltokban is hozzájuthat  egy-egy klassz darabhoz.

Ajánlott oldal: www.kismamaruha.lap.hu

Wilcsek Médea, fotók: Mammystic

Kommunikációs szakértő vagyok, újságíró, toborzás-kiválasztás specialista és két kislány édesanyja.
Előző cikkRepülőnap Kecskeméten – program az egész családnak
Következő cikkA babalátogatás 11 szabálya