Romantikus menyasszonyok, romantikus esküvők

Romantikus menyasszonyok, romantikus esküvők

A tavasz beköszöntött, útjára indult az esküvőszezon. Az idei trend főként romantikus, ezen kívül hódítanak az extrém helyszínek, a természetes sminkek és a különleges fotók is. A tökéletes esküvő érdekében mindent alaposan meg kell szervezni, segítségünkre volt ebben Várai Zsuzsanna esküvőszervező.

Minők: Mik az idei trendek esküvő terén?

Várai Zsuzsanna: Az idei 2012-es trendbe több típusú esküvőt is említenék.  Újra hódítanak a klasszikus, királylányos, kastélyos esküvők, melyekhez pasztellszínek párosulnak, pl: halványrózsaszín, ezüst, arany, mogyorószín. Ezen kívül még mindig trendi a kültéri szertartásos, tóparti esküvő, melyekhez jobban szeretik a zöld, kék dekorációt, divatosabb elemekkel, modern játékokkal.  A legújabb trend a színes, vidám „Candy” stílusú esküvő, ahol minden csupa szín, ez főként a kicsit bohókás, „bolondos” pároknak ajánljuk.

– Melyek az idei smink- és hajtrendek menyasszonyoknak?

– Idén a menyasszonyi sminknél is több stílus közül lehet választani. Ismét divatba jöttek a szájhangsúlyos romantikus sminkek, színek, natúr szemfestékek, így több a természetesség a menyasszonyi sminkben, ami egyben eleganciával is párosul. A másik stílust képviseli az égővörös ajak és a tussal festett szem, melyet díszíthet még selyempor illetve elegáns műszempilla is. Egyre nagyobb hangsúlyt kap a kényelmes frizura. A laza, nőies, “éppen csak, hogy összefogott” hatást keltő frizura, a lágy hullámok, az egyenes haj lekörözte a kontyokat, feltűzéseket.

– Milyen az idei menyasszonyi ruha divat?

– Menyasszonyi ruha terén a főbb irányvonal a romantikus ruha. A királyi esküvő újra divatba hozta a hosszujjú ruhát, csipkét, tüllt és fodrokat, amik már önmagukban nagy tömegűek, de nem abroncsosak. Az arák szeretik a bőrhatású illúziót keltő tüll ruhákat is, melyben messziről úgy tűnnek, mintha csak tüll és csipke lenne rajtuk. Színek terén természetesen a fehéren és ekrün kívül nagyon divatosak a púder színek, a karamell és a vízkék is. Extrémebb tekintetben hangsúlyosak a Vera Wang-féle fekete ruhák, a mély dekoltázsok, és a szalagos derékdíszítések, melyek akár a vőlegény nyakkendőjének színével is passzolhatnak.

– Miben változtak az esküvői szokások az évek során?

– Az esküvők leginkább jellegükben változtak. A legkedveltebb helyszín manapság mindenképp a természettel függ össze. Legyen akár kastély, hotel, szálló, vagy egy szebb étterem, a lényeg, hogy legyen hozzá kültéri szertartás, legyenek fák, tavak. Sokszor ez már elég az ifjú párnak, a templomi szertartás sokaknak már nem annyira fontos, úgymond elhagyhatóvá vált. Előfordul a téli esküvő is, ami hangulatában fantasztikus, ilyenkor a vendégeket sült gesztenyével, forralt borral és forró csokival várják. Divatos és különleges szokás lett az, amikor egy esküvő bizonyos témára épül. Ilyen lehet egy Duna-parti esküvő, ahol minden kiegészítő és dekoráció alapja a víz, minden kagylókkal, mentőövvel, kavicsokkal, homokkal van díszítve.

Régebben a május volt a legnépszerűbb hónap, előfordult, hogy 2 évre előre már nem voltak szabad szombatok egy szebb helyszínnél. Az utóbbi 1-2 évben viszont elég esős, hideg volt az a hónap, ennek köszönhetően a legtöbb pár augusztusra vagy akár szeptemberre tűzi ki a nagy eseményt. Vőfélyeket manapság már ritkán kérnek, helyüket a ceremóniamesterek vették át.

Zenében a mulatós, lakodalmas zenét inkább már csak a menyasszonytánchoz kérik, előtte- utána pedig a mai magyar, külföldi slágereket. Menüben még mindig a klasszikus hódít. Az újházi leves, a sültes tál, és a torta mellett a párok szinte mindegyike szeretne „trendibb” ételeket, de a násznépnek nincs ilyen jellegű igénye. A fotózás, videózás is új irányba fordult . Nem feltétlenül a hagyományos pózokat, beállításokat kérik, hanem elvontabb, misztikusabb, portré jellegű képeket szeretnének.

fotó: pexels.com

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..