
Több napra elkészíthető tartalmas, melengető leves – akár még főételnek is megfelelő mennyiségű belevalóval!
Hozzávalók:
- 30 dkg darált marha vagy disznóhús
- 10 dkg tetszés szerinti száraztészta
- 1,5 l alaplé (lehet zöldség vagy húsleves)
- 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
- 2 ek. sűrített paradicsom
- 3 sárgarépa
- 1 szál szárzeller
- 1 szál rozmaring, só, bors
Elkészítés:
A darált húst fűszerezzük, majd kis gombócokat formázva, kevés olajon pirítsuk meg, és tegyük félre hűlni. Ugyanebben a lábosban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, utána hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és a zellert. Kevés alaplével felöntjük, fűszerezzük, majd beletesszük a darabolt paradicsom konzervet és sűrített paradicsomot. Felöntjük a többi alaplével, hozzáadjuk a tésztát. Amikor a tészta puhára főtt, hozzáadjuk a húsgombócokat, és a rozmaringot. Frissen, forrón is finom rozskenyérrel, de másnapra az ízek még jobban összeérnek.
RECEPT LETÖLTHETŐ INNEN!
hirdetés