Rozmaringos raguleves

Rozmaringos raguleves

Több napra elkészíthető tartalmas, melengető leves – akár még főételnek is megfelelő mennyiségű belevalóval!

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marha vagy disznóhús
  • 10 dkg tetszés szerinti száraztészta
  • 1,5 l alaplé (lehet zöldség vagy húsleves)
  • 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 3 sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • 1 szál rozmaring, só, bors

Elkészítés:

A darált húst fűszerezzük, majd kis gombócokat formázva, kevés olajon pirítsuk meg, és tegyük félre hűlni. Ugyanebben a lábosban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, utána hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és a zellert. Kevés alaplével felöntjük, fűszerezzük, majd beletesszük a darabolt paradicsom konzervet és sűrített paradicsomot. Felöntjük a többi alaplével, hozzáadjuk a tésztát. Amikor a tészta puhára főtt, hozzáadjuk a húsgombócokat, és a rozmaringot. Frissen, forrón is finom rozskenyérrel, de másnapra az ízek még jobban összeérnek.

RECEPT LETÖLTHETŐ INNEN!

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .