Lelkileg gazdagodsz, ha adományozol – a tartósélelmiszer is lehet szép ajándék

SPAR - Adni öröm!

Önzetlenségre buzdít a SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat: a december 14. és 19. között zajló jótékonysági akciójukon tartósélelmiszerek megvásárlásával lehet segíteni a rászorulóknak. A kampányindítón díszcsomagolásba öltöztetett liszt, rizs, olaj és hasonló áruk azt az üzenetet közvetítették, hogy „ami Neked élelmiszer, az másnak ajándék”.

Az Adni Öröm! jótékonysági kezdeményezést a SPAR Magyarország és kiemelt stratégiai partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ebben az évben 21. alkalommal szervezte meg. Az idei akció rendhagyó kampánynyitó rendezvénye a kezdeményezés fő üzenetét erősítette: „ami Neked élelmiszer, az másnak ajándék”. A SPAR budapesti, Batthyány téri üzletében a jól ismert akció új arculata várta a vásárlókat. Az adománygyűjtés kezdetén az ajándékozható tartósélelmiszerek karácsonyi csomagolópapírokkal történő borítása arra irányította rá a figyelmet, hogy az élelmiszer számos rászorulónak a legjobb ajándék. A rendhagyó kampányindítón a szervezők valós egyéni történetek bemutatásával tették személyesebbé az adományozást.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR arra ösztönöz mindenkit, hogy vásároljon bármilyen tartósélelmiszert ajándékba a nélkülözőknek – cukrot, olajat, konzervet, édességet, tésztát, lisztet vagy rizst –, mert a praktikus gesztussal sokat segíthet a rászoruló embertársai hétköznapjain. Az önzetlenség a legszebb emberi cselekedetek egyike. A karitatív szervezet és az áruházlánc 1997-től szoros együttműködésben szervezi az Adni Öröm! elnevezésű jótékonysági akcióját. Idén december 14. és 19. között gyűjtik a kijelölt üzletekben önkéntesek a vásárlók által felajánlott tartósélelmiszereket, amelyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai még karácsony előtt eljuttatnak a rászorulókhoz.

SPAR Adni öröm!
Ördög Nóra adományt vesz át.

A szervezők arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az adományozásra az év minden napján lehetőség nyílik az áruházakban a két szervezet több évtizedes együttműködése keretében. Az idei gyűjtés eddigi eredményeképpen az áruházakban eladott szalagfüles táskák után csaknem 5 millió forintot ajánlott fel a SPAR a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára, illetve a kasszáknál árusított 200 és 500 forintos adománykártyákból befolyt 8,2 millió forinttal is a legszegényebb embertársaikat tudták segíteni a karitatív szervezeten keresztül a vásárlók. Az egész éven átívelő adományozással a SPAR arra kíván rávilágítani, hogy segítséget nyújtani bármikor lehet és érdemes.
Az összegyűlt adományok mennyiségét a gyűjtés során folyamatosan követni lehet a www.adniorom.hu oldalon, ahol az adománygyűjtésben részt vevő üzletek listáját is megtalálod.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkAltassunk énekelve!
Következő cikkKémkednek az okosjátékok

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..