
A spárga a tavasz egyik legfinomabb ajándéka. Nem csak finom, de nagyon egészséges is. Alacsony a kalória tartalma, vízhajtó, így diétás étrendbe illeszthető. Ráadásul segít a szülés után megmaradó narancsbőr eltüntetésében is. Magas folsavtartalma miatt terhesség, szoptatás alatt kifejezetten ajánlott rendszeresen fogyasztani. Sőt kínáljuk meg vele a kisebbeket is.
Ha van a fagyasztódban alaplé, és friss spárgához jutsz, feltétlen próbáld ki ezt a spárga leves receptet. Pillanatok alatt elkészíthető, pikáns, különleges recept.
Hozzávalók 4 főre: 1 csomag (50 dkg) vékony szálú, zöld spárga, 1,2 l zöldség vagy húsleves alaplé, 1,5 dl száraz fehérbor, 35 dkg csirkemell filé, 10 dkg üvegtészta (cérnametélt vastagságú), 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss petrezselyem, 1 tk tárkony, 1 tk metélőhagyma, 1 mk őrölt kurkuma, csipet cayenne bors, póréhagyma
A sprága erőleves elkészítését itt elolvashatod >>