Stílusos vendégéjszaka

butik hotelek

A design, az extravagancia és a kényelem ötvözetével jellemezhető a szállodaipar egy igazán kecses és fiatal stílusirányzata, a boutique hotel jelenség. A nyolcvanas években kibontakozó angolszász modell napjainkra nem csak Nyugat-Európa metropoliszainak látványos szereplője, de találkozhatunk ilyen hotelekkel Budapesten és hazai nagyvárosainkban is.

A kifejezés olyan koncepciózus elemeket takar, melyek egyedivé, részletekbe menően különlegessé teszik a helyiségek atmoszféráját. Határozott stílusjegyek segítségével szakít az olyan hagyományos megjelenési formákkal, mint a szinte steril terek és színek, vagy a felhasznált textíliákban és építőanyagokban is megmutatkozó standardizálódás. A boutique hotelek belsőépítészeti és lakberendezési bravúrja ezzel szemben a provokatívabb forma, a kacér színvilág és a váltakozó dinamikájú terek. A nagy, akár több száz szobás szállodaláncokkal ellentétben ezek a hotelek apró ékszerdobozok, melyek legtöbbször nem egy cégér világhálózatának részei, hanem kifejezetten egy-egy város hangulatába illeszkedő, önálló jelenségek. Nem minden azonban a külcsín, az ilyen típusú hotelek emellett vendégeik számára igyekeznek az átlagon felüli enteriőrben átlagon felüli kiszolgálást és kényelmet is biztosítani.
A közelmúltban Gyula belvárosában nyílt Corso Hotel a boutique hotelek merész eleganciáját, a természet és a modern térfelfogás találkozását valósítja meg, Bozó András építész valamint Molnár Eszter és Bondor Anikó a Modesign Interior Design Stúdió belső tervei és munkái nyomán.

A hotel közös tereire az átláthatóság, a letisztult látványvilág a jellemző, a fa- és üvegfelületek békés egymásmellettisége barátságos hatást hoz létre. A harmónia kialakítása a tervezők nem titkolt szándéka volt.

A szobák egyediségét adó élénk hangulat kiindulópontja az ágyak felett elhelyezkedő természetfotó, melyhez színeiben és látványában illeszkednek a kiegészítő textíliák és bútoranyagok. A színek változatosságához illeszkedő formavilágot az egyedi tervezésű bútorok adják, a hangsúlyos üvegfelületek, melyekhez pazar fénymegoldások társulnak. A dekoratív megjelenés, az impozáns belső kialakítás így méltán hozzájárul ahhoz, hogy a vendégek ne csupán egy pihentető éjszakát tölthessenek el a hotelben, hanem maradandó esztétikai élményben részesülhessenek.

Azok a turisták, vagy üzleti útra érkezők, akik számára otthonukban is fontos a stílus, az elegancia és design kiegyensúlyozottsága, ők minden bizonnyal utazásaik során is szívesen választják a boutique hotelek nyújtotta speciális, esztétikai kényeztetést. Ugyanakkor az ilyen jellegű, nem mindennapi benyomást nyújtó szolgáltatás bárki számára frissítő színfoltjává válhat egy-egy utazásnak, mely során nem csak egy új várost, de egy nem szokványos életérzést is megtapasztalhatunk.

Szerző: Tamássy Fruzsina

Kapcsolódó link: www.modesign.hu

kép: boutiquehoteladvisors.com

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkRuhák valódi nőknek valódi méretben
Következő cikkJapán film a természetes szülésről

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..