Strandolás a babával

Strandolás a babával

Néhány nagy praktikus, gyakorlatias alapvető jótanács a nyári napokra, vízpart mellett töltött időkre.

  • A legkisebbeknek a legmegfelelőbb a saját felfújható kismedence vagy akár egy nagy műanyag tál. Sok strandon van gyerekmedence is. A gyermekmedencébe ne üljünk bele, és ne lógassuk bele a lábunkat sem, legyünk tekintettel mások gyerekeire.

Így strandoljatok a babával

  • Egy pillanatra se hagyjuk magára a kicsit, mivel akár tízcentis vízbe is belefulladhat, ha elcsúszik, rosszul esik!
  • A fertőzésveszély miatt nem szabad a kicsiket olyan vízbe engedni, amelyet felnőttek is használnak. Így sem a strandmedencék, sem az élővizek nem valók nekik. Ne vigyük a gyereket mély vízbe, főként, ha eleve fél a nagy vízfelülettől. A termálvízben ne töltsön 20-25 percnél többet. Amennyiben medencében fürdik, előtte-utána ajánlott szappannal letusoltatni.

Így nyaralunk mi, kismamaként

  • A szabadban való tartózkodásra a legalkalmasabbak a kora délelőtti órák, kb. 11 óráig és 15 óra után, amikor a nap már nem éget. A kicsik ruházata legyen bő, szellős, pamut alapanyagú és lehetőleg fehér, ami vissza is ver valamennyit a sugarakból. Elengedhetetlen a könnyű sapka, kis kalap.
  • Tíz éves kor előtt a gyermek ne napozzon, inkább az árnyékban pihenjen. A legkisebbekkel mindig az árnyékosabb részeket válasszuk, hiszen az ő bőrük a legérzékenyebb. A leégéshez vagy a napszúráshoz nekik 10-20 perc is elég, főleg, ha világos bőrűek vagy hajúak.

Bababőr ápolása nyáron

  • Magas faktorszámú napozószereket válasszunk, és a faktorszámon kívül (mely az UV-B sugarak elleni védelmet jelöli), figyeljünk a csillagjelzésekre is – ezek mutatják az UV-A elleni védelem mértékét (*-tól ****-ig jelölve). A naptejet 20-30 perccel indulás előtt kenjük fel, ennyi időre van szükség ugyanis a felszívódáshoz és a hatás kifejtéséhez. Noha a legtöbb naptej vízálló, három-négy óránként ismételten kenjük be vele a kicsit. Fontos a napozás utáni hidratálás is, így a bőr nem fog viszketni, égni, kiszáradni.
a cikk eredetileg publikálva 2006. május

Erről a témáról még az Utazás rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkHogyan mondd meg a gyereknek, hogy elváltok
Következő cikkA dúla – mit jelent a szüléskísérés?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..