Szolnokon jövő őszre megújul a Simon Ferenc úti bölcsőde

28 hellyel bővül a jelenleg 56 személyes bölcsődei intézmény, a több mint kétszázmillió forintos beruházásnak köszönhetően – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense.

A projekt keretében a most négy csoportszobával működő bölcsődét felújítják, egy új épületrészben pedig két új, 14-14 személyes csoportszobát alakítanak ki a hozzájuk kapcsolódó helyiségekkel – mondta Pókász Endre. Emellett átalakítják és felújítják a főzőkonyhát is.

A sajtóreferens elmondta: a pályázatot a Magyar Államkincstár támogatásra alkalmasnak találta, a kincstárral hamarosan megkötik a támogatói szerződést, utána indul a közbeszerzés és a felújítás.

A felújítás ideje alatt a bölcsőde bezárásra kerül, a jelenleg itt elhelyezett 56 kisgyereket a családokkal egyeztetve a Szolnoki Önkormányzat más bölcsödéibe helyezik át, ideiglenesen. A szülőkkel az Önkormányzat szakemberei több alkalommal egyeztettek, reményeik szerint az átmeneti időszak zökkenőmentes lesz a kicsik életében is, és jövő év szeptemberében a megszépült bölcsődében fogadhatják újra a három évesnél fiatalabbakat és szüleiket.

A felújítás megkezdését év végre tervezik, a beruházást a lehető leggyorsabban szeretnék elvégezni, hogy a bölcsődés korú gyerekeket 2017. őszén már a megújult intézményben tudják fogadni.

Szolnokon az Önkormányzat hét bölcsödét üzemeltet, a Simon Ferenc úti intézmény a kertvárosban, családias környezetben fogadja a gyerekeket. Nevelési programjuk alapja a gyermekszeretet, a harmonikus, családias, egymásra figyelő, segítő, érzelmi biztonságot nyújtó, pozitív tulajdonságokat megerősítő bölcsőde élet biztosítása a gyermekek részére.
A bölcsődében ételallergiás gyermekeket is fogadnak, számukra a speciális étkezést biztosítani tudják.

Forrás: MTI

Fotó:pixabay

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkGyermek ujjfestékek vizsgálata
Következő cikkPapír robotok gurigából

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..