Sztárok és gyerekek képezték magukat a Jedi Akadémián

A LEGO idén indította útjára játékos Jedi kalandját, ami az eddigi tapasztalatok szerint a kisebb és a nagyobb rajongók számára is ellenállhatatlan élményt jelent. Az első családi rendezvényen az akadémia elvégzése mellett Kocsis Tibor, Pál Dénes és Szekeres Nóra általános iskolás osztályok által épített űrhajó maketteket értékeltek, a győztes osztály, a Török Flóris Általános Iskola 2.d osztálya hatalmas LEGO ajándékcsomaggal gazdagodott. Most hétvégén, az első helyszínen, több száz gyermek és családja élvezte a családi kalandokat, amelyekből a sztárok is kivették részüket.

Kocsis Tibit és Pál Dénest lenyűgözték az általános iskolás osztályok által épített, szuper makettek, és az új Star Wars készletek is. Tibor kiskora óta rajong az építésért: „Kisgyerek koromtól kezdve nagyon szerettem a LEGO játékokat, és aztán el is jött az az életkor, amikor mindig azt kértem szülinapomra. Elég szép készletet halmoztam fel az évek során, ami most a nővérem gyerekeinél van. Nekik is gyakran szoktam LEGO-t vinni ajándékba. Ami viszont még érdekesebb, hogy felnőttként is megmaradt a játék iránti szenvedélyem. Ma már egy csomó olyan készlet van, ami főleg a felnőtt közönséget célozza meg, és egyszer csak eljött az a pont, amikor én sem csak nézelődni mentem be egy boltba, hanem vásároltam is magamnak a moduláris épületek sorozatból egyet. Aztán még egyet, meg még egyet. Ebből is látszik, hogy a LEGO kortalan!

lja1

„Gyerekkorom egyik meghatározó részei voltak a LEGO játékok, amivel most az unokahúgaim is hasonló szenvedéllyel játszanak. Talán az egyik, ha nem a legjobb készség- és kreativitás-fejlesztő játék, a maketteknek pedig csak a képzelet szabhat határt. Ezt jól mutatják azok a pályaművek is, amiket a versenyző gyerekek készítettek – elképesztően ötletesek, nehéz volt választani!”- tette hozzá Dénes.

lja2

Szekeres Nóri fia, Milu hihetetlenül ügyes és lelkes kockaépítő, így öccsét, Alexet már csecsemő kora óta tanítgatja a legügyesebb fogásokra: „Rendkívül kreatív megoldásokkal álltak elő a gyerekek a versenyen, és ha valami, akkor a Star Wars téma még mindig nagy kedvenc, minden generációt megérint. Milu egyik első LEGO szettje egy Star Wars kisigép volt 2007-ben, azóta a szobája polcain sorakoznak az űrhajók, repülők, és Alex imádja ki-be rakosgatni ezekbe a pilótákat. Bármennyire is próbálja óvatosan csinálni, néha a kezében marad az egész pilótafülke. Milu szerencsére egészen higgadtan kezeli a helyzetet.

lja3

Még 4 ilyen élményhétvégét rendeznek

A LEGO ingyenes, családi élményhétvégéje minden korosztályú és nemű építőmesternek szuper, szórakozással teli időtöltést garantál. Idén az új, hatalmas várakozás övezte Star Wars: Az ébredő erő című filmhez kapcsolódó LEGO termékek és a Jedi kalandok adják a rendezvénysorozat gerincét, ám emellett számos izgalmas program is vár az érdeklődőkre: DUPLO medence a legkisebbeknek, Friends a lányoknak, Technic az apukáknak, kénylemes olvasósarok az anyukáknak, hogy csak néhányat említsünk.

lja4

A lelkes LEGO és Star Wars™ rajongók még négy további helyszínen válhatnak Jedi lovagokká a játékos Jedi Akadémia elvégzésével. Az oklevél átvételéhez izgalmas küldetések teljesítésén át vezet az út: LEGO® Star Wars™ járműépítés, memóriajáték, az ország legnagyobb Yoda-szobrának építése és egy galaktikus ütközet vár a kis padawanokra. Azok a szerencsés újoncok, akik minden feladatot sikeresen megoldanak, azaz teljes mértékben uralják erejüket, Jedi lovaggá válnak.

A rendezvények az alábbi helyszíneken, pénteken 14 és 19, szombaton 10 és 19 óra között látogathatók még:

Október 16-17.: Budapest, Pólus Center

Október 30-31.: Budapest, Árkád

November 6-7.: Budapest, Allee

November 13-14.: Pécs, Árkád

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..