Szükség van a jó bölcsődékre

bolcsi180x1801.jpg

A Kormányzat továbbra is a bővítendő szolgáltatási területek között számol a bölcsődei hálózattal – jelentette ki a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár azt megelőzően, hogy csütörtökön, Budapesten átadta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium elismeréseit a II. Bölcsődék Napján.

A 2010-es választásokat követően az Orbán-kabinet – sok más területtel egyetemben – felülvizsgálta a még 2007-ben elindított Európai Uniós fejlesztési programokat, de természetesen a bölcsődei férőhelybővítéseket célzó fejlesztéseket változatlanul hagyta, hiszen azok kivétel nélkül jó, szükséges célokat szolgálnak – szögezte le Nyitrai Imre, majd hozzátette: nem minden, az előző kormányzat alatt kezdődött projekt „ördögtől való”.

A szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a hazai bölcsődei nevelés közel 160 éves története alatt a terület folyamatos megújuláson megy keresztül, a kiemelkedően magas szakmai színvonal mellett pedig a férőhelyek számában európai összehasonlításban is kecsegtető helyen állunk.

A jövővel kapcsolatban le kell szögeznünk – mondta a politikus -, hogy a már elkészült civil szociálpolitikai koncepcióban továbbra is „bővülő szolgáltatási hálózatok” között szerepel a bölcsődék ügye, hiszen a jó családi, de társadalmi működésben is fontos szerepe van ezen intézményeknek

Nyitrai Imre aláhúzta: növelni szeretnék az e szférában dolgozó pedagógusok számát, ezért is készül el 2012-re az új életpályamodell, amelyet 2013-tól vezetnek be a tervek szerint.

A Magyar Bölcsődék Egyesülete elnöke, beszédében röviden áttekintette a hazai bölcsődék és az intézményi nevelés történetét. Mint hangsúlyozta, az évek alatt jó színvonalú, optimális, gyerek- és családcentrikus rendszer alakult ki.

Acsainé Végvári Katalin – visszautalva Nyitrai Imre szavaira – úgy vélte, a szociális rendszer jelenleg folyó átformálása során a 0-3 éves korú gyermekek nevelésével foglalkozó intézmények helye – szerencsére – nem fog változni, sőt – fogalmazott -arra kaptunk ígéretet, hogy tovább fejlődhetünk. Az elnök kijelentette: a szakmát végre elismeri a társadalom, ami azért is fontos, mert nélkülük nem működhet megfelelőn.

Az eseményt követően Nyitrai Imre átadta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium elismeréseit is.

Pro Familiis Díjat vehetett át Acsainé Végvári Katalin, Tárnoki Erzsébet és Dr. Révész Piroska, több pedagógus pedig miniszteri dícséretben részesült.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKi a hibás?
Következő cikkHátfájás ellen stresszoldás

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..