Tápai Szabina nem bízza a véletlenre a terhességet

Tápai Szabina

Néhány hete hangos a sajtó attól a hírtől, hogy Tápai-Kucsera Szabina, és Kucsera Gábor felkészültek a második gyerekre, és belevágnak a babaprojektbe. Szabina ugyan még nem terhes, de nagyon tudatosan készül a várandósságra. Mint mondja, nem először csinálja, kisfiánál, Bencénél is szedett várandósvitamint, és most is szed, méghozzá olyat, melyet nagyon gondosan választott ki.

Számomra nagyon fontos volt, hogy a legjobb vitaminforrással támogassam meg az étkezésemet. Sportolóként egyébként is nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy egészségesen táplálkozzak. A babaprojekt ebben is hozott változásokat: nincs fehérliszt, nincs cukor, és minimálisra csökkentettük a laktóz és a glutén bevitelét. Bencét kicsi kora óta így neveljük, e szerint eszik, így neki ez nem volt újdonság, nekünk pedig kifejezetten jót tesz.

Elszomorító, de ma, Magyarországon hiába vagy profi sportoló, akkor sem foglalkozik veled dietetikus, csak ha te magad keresed fel, és persze saját zsebből állod. A baba azonban sok dolgot megváltoztat az ember életében. Azzal már mi is tisztában voltunk, hogy csak a táplálkozás kevés lesz ahhoz, hogy a szervezetemet felkészítsem, ezért döntöttem várandósvitamin mellett.

Segíthetnek a várandós vitaminok a terhesség létrejöttében?

Igazából azt nem mondanám, hogy könnyű dolgom volt, mivel a patikában hatalmas mennyiségű ilyen vitaminnal találkozik az ember. Szerencsére azonban a családban van gyógyszerész, aki mondta, hogy olyan készítményt válasszak, amiben szerves kötésű anyagok vannak, mert ezeknek jobb a felszívódása. Nekem ráadásul fontos volt, hogy a szervezetem valós igényeit szolgálja ki a készítmény, a fejlődési szakaszoknak megfelelően, így esett a választásom a Trimeszterre.”

A kistestvér tehát tervben van. Szabina megosztotta velünk azt is, hogy egy kisfiú után, most nagyon szeretne egy kislányt is!

„Nem titkolt vágyam egy kislány. Beni mellett már megtapasztaltam, milyen kisfiús anyukának lenni, most jó lenne megtudni, milyen, amikor kislányt ringathat az ember. De ez másodlagos, a legfontosabb, hogy egészséges legyen, a többi nem számít, mindenképpen nagyon fogjuk szeretni!”

„Itt nem egészen értünk egyet. Én kisfiút szeretnék. Nem arról van szó, hogy nem szeretnék kislányt, csak valahogy, amikor a családunkra gondolok, nekem mindig az a kép jelenik meg a szemem előtt, hogy a kislányunknak van két erős bátyja, akik megvédik. Vagyis először jöjjön egy kissrác, és utána egy gyönyörű kislány”- fűzi hozzá Kucsera Gábor egy kedves félmosoly kíséretében.

Várandósvitamin – értelmetlen pénzkidobás vagy valós segítség?

A páros kapcsolata nem volt mindig zökkenőmentes, de a családdá válás nagyon összekovácsolta őket. Ma már mindenben számíthatnak egymásra, nem véletlen, hogy most érkezett el az ideje annak is, hogy növekedjen harmonikus családjuk egy újabb fővel.

Erről a témáról még a Várandós történetek rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMegújult PICi osztály a Bókay Kórházban
Következő cikkA tökéletes mese 7 hozzávalója

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..