Tavaszi sminktrendek

Tavaszi sminktrendek

Pasztellszínek, a feltűnő körömlakkok és a ragyogó rúzsok jellemzik idén a tavasz sminkjeitA smink és a divat mindig összhangban van egymással, elég csak megnézni a kifutókat a divathetek idején, a ruhákon kívül a tervezők nagy hangsúlyt fektetnek a sminkre és hajra is.

,,Amint beköszönt a napsütéses időszak, kötelező beszerezni egy jó bronzosítót, mellyel egy kevés napsütötte színt tudunk csempészni az arcunkra. – mondja Andi, a Púderfelhő blog szerzője. – A pasztellszínek használata jelenleg rendkívül népszerű. Sokan szeretik őket, mert használatuk egyszerű, nem túl harsány, finom, nőies árnyalatokról beszélünk.

Tavasszal nagyon fontos a megfelelő fényvédelem. Ne feledkezzünk el róla már ilyenkor sem, használjunk olyan nappali krémet, alapozót, vagy BB krémet ami fényvédőt is tartalmaz. Bőrünk legnagyobb ellensége a napfény, a tavaszi napsütés csalóka lehet, akár le is éghetünk.

Mindig vannak meghatározó trendek, amikkel kísérletezhetünk. Egy élénk színű rúzs, harmonizáló, vagy épp kontrasztos körömlakk gyönyörűen kiegészít egy szép szettet, de a farmer-póló kombináció is azonnal más dimenzióba lép, ha felteszünk például egy piros, vagy egy narancssárga rúzst.

A trendek folyamatosan változnak, alig vesszük észre, mennyivel másképp sminkelünk, mint 10 éve (érdemes elővenni a régi képeket, és mosolyogni egyet). Természetesen ebben a termékek fejlődése is közrejátszik: alapozóval együtt is üdének és természetesnek tűnik a bőrünk, már nincs maszkhatás. Eltűnt a rajzolt szemöldök, a sötét szájkontúrceruza, a túl sok pirosító. Divat a természetesség, amit tavasszal feldobhatunk egy kis színnel is. Mint tudjuk, a sminkelés is egyfajta önkifejezés, a különböző stílusokban mindenki fellelheti az egyéniségéhez illő színeket, árnyalatokat. Merjünk kísérletezni!”

Halász Éva

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Előző cikkTerítéken az E-számok
Következő cikkMilyen egy jó baba?