Tegyél jót!

Tegyél jót! program

A Szülők Háza Alapítvány december 4-én egy Gálaest keretében ünnepli az állami gondoskodásban élő gyerekek élethelyzetének javítását célzó Tegyél jót! program indulásának egyéves évfordulóját.

Egy évvel ezelőtt pont ezen a napon látogattak el először az Alapítvány önkéntes csapatával a szátoki Margaréta Gyermekotthon kis lakóihoz, hogy felejthetetlenné tegyék az ott élő gyerekek karácsonyát. Az eseményről kisfilmet is készítettek:

Segíteni egész évben

A program azonban nem csak a karácsonyról szól, a segítségnyújtást egész évre vállalták: egy év alatt közel tíz gyermekotthonnal alakítottak ki kapcsolatot, amely otthonok lakóinak és dolgozóinak az év során számos élményprogramot szerveztek. Decemberben megnézhették az Operaház karácsonyi gyermekműsorát, eljutottunk Bécsbe Mága Zoltán koncertjére, 2017 elején pedig útjára indították a program budapesti megvalósulását is, amelynek első állomásaként élménynappal színesítették a fővárosi Kossuth Lajos Gyermekotthon életét.

Tavasszal a Mónosbéli Gyermekotthon lakóival töltöttek együtt egy felejthetetlen napot, majd Miskolcra és Sopronba is ellátogatták, hogy az ott élő gyerekeket is megismerhessék.

Legyetek Ti, a karácsony angyalai!

A nyári szünetet egy vidéki gyerekeknek szervezett budapesti hosszú-hétvégével indították, majd Verőcén szerveztek meg kéthetes Tegyél jót! tábort, ahova öt gyermekotthonból érkeztek gyerekek. Emellett egy nagylelkű felajánlásnak köszönhetően a gyermekotthoni dolgozókat is meglephették egy balatoni nyaralással. A nyarat Dunaharasztiban búcsúztatták, ami után ősszel újult erővel mentek el ismét Szátokra, hogy segítőikkel együtt megszépítsék a gyerekek otthonát.

Októberben a budapesti program keretében a Szent Miklós Gyermekotthonban tartottak élménydélutánt, nemrég  pedig a Cseppkő Gyermekotthon lakói részére szervezték meg idei utolsó szabadtéri eseményüket egy lovas élménynap keretében.

Az elmúlt évben sok-sok elkötelezett szakember lett a barátjuk és még több pártoló, önkéntes csatlakozott hozzájuk, akik nélkül ez a program nem lenne ilyen sikeres. Az év során támogatók lett többek közt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Fővárosi Önkormányzat, a Vodafone Magyarország, a Rossmann Magyarország, a Hotel Mediterran és számos magánember. December 4-én őket ünnepelik, mert jónak lenni jó, de jót tenni még jobb.

Az esemény célja felhívni a figyelmet a gyermekek élethelyzetére, és arra, hogy a gyerekeknek az állami gondoskodás mellett fokozott civil segítségre is szükségük van. Az Alapítvány Tegyél jót! programja ennek a tevékenységnek zászlóvivője, eseményükön a szemléletformáló céllal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy minden élet érték, és hogy senki sem születhet hiába. Hisznek benne, hogy a ma állami gondozásban élő gyerekei lehetnek a jövő sikeres állampolgárai, de tudják, hogy ehhez segítségre is szükség van. A Gála alkalmával bemutatják azt is, hogy 2018-ban milyen tervek szerint valósítják meg ezt a segítséget.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkTorokfájásra antibiotikum?
Következő cikkA baba játékai – 4-6 hónapos kor

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..