Te tudod, mit jelent, ha sálat látsz egy fára tekerve?

Tekerd a sálad egy fa köré!” jótékonysági felhívás

Egy figyelmes ember segítségét, úgy, hogy az neki nem kerül semmibe. Egy amerikai kezdeményezésről van szó, mellyel rászoruló, elsősorban hajléktalan embereken kívánnak ismeretlenül segíteni, a téli fagyos hidegben.

Az Indiana állambeli Seymourból útjára induló „Tekerd a sálad egy fa köré!” jótékonysági felhívás célja, hogy a már megunt, nem használt sálainkat ne a szekrény mélyében őrizgessük, hanem kulturált, és figyelemfelkeltő módon adjuk tovább azoknak, akiknek bizony nagy szükségük van rájuk.

Ez a mozgalom karácsony közeledtével rávilágít arra is, hogy ami nekünk természetes a téli hónapokban – mint a megfelelő ruházat -, az nagyon sok embertársunk számára kincset ér. A legtöbbünkben ott az adakozási kedv, de sokunk egyszerűen nem szeretne időt és energiát beletenni például abba, hogy a kidobásra ítélt ruháit elvigye egy segélyszervezethez. Ez számukra is egy remek lehetőség, hiszen munkába menet az első útba eső fára rákötni egy sálat – tovább megyek; pulóvert – nem származik belőle jelentős időveszteség.

Tekerd a sálad egy fa köré!” jótékonysági felhívás

Remélem, hamarosan sok-sok sálat fogok itthon is látni fákon vagy épp villanyoszlopokon… én mindenesetre most megyek és áttúrom a ruhás szekrényeket.

Fotók: davidwolfe.com, hearteternal.com

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

HISZEK abban, hogy kétgyerekes Anyának, Nőnek, Társnak, Barátnak, igenis lehet egyszerre lenni, akár napi 5 óra alvással is. TUDOM, hogy mi Nők, miért aggódunk, mitől félünk, vagy épp olvadunk el, mi az, ami kimozdít a hétköznapokból, és mivel nézünk farkasszemet nap, mint nap. CÉLOM, hogy a szavaimból összeálló cikkek informáljanak, szórakoztassanak, okozzanak meglepetést, MEGMOZGASSANAK!
Előző cikkKell az idegen nyelv baba korban?
Következő cikkKarácsonyfa a hotelszobában?