TÉL típusú nők

Hallottál már az évszakelméletről? Johannes Itten, egy svájci művészettörténet tanár dolgozta ki, lényege, hogy a bőrünk tónusa, a szemünk színe, az eredeti hajszínünk és az ajkaink színe alapján megállapítható, hogy mely színek állnak jól nekünk, és mely színek nem igazán előnyösek számunkra.

Ellentétben a közhiedelemmel általánosságban nem a viselt színnel van a baj, hiszen – egy-két kivételtől eltekintve – mindenki hordhat bármilyen színt, de nem mindegy, hogy az adott színnek, mely árnyalatait választjuk.

A különböző évszaktípusokhoz más és más jellemzőkkel rendelkező színek tartoznak, és ha az évszaktípusunknak megfelelő színeket viseljük, akkor a természetes megjelenésünkhöz társított öltözködéssel kialakulhat a tökéletes harmónia.

Mikor áll jól egy szín?

  • Kiemeli az arcodat, ragyogó lesz a tekinteted, az arcbőröd egyenletesebb.
  • Harmóniában vagytok, nem a színt látod, hanem magadat a színnel.
  • Szemed színe/szád színe hangsúlyosabb.

Mikor áll rosszul?

  • Sápaszt, egyenetlenné teszi a bőr felületét
  • Karikásak lesznek a szemeid, jobban látszódnak a ráncaid
  • Csak a színt látod és nem az arcodat

Nézzétek csak mennyit számít, hogy valaki a jó színeket választja-e!

színárnyalatok

Mikor az egyik barátnőm eljött hozzám színtanácsadásra, akkor az első mondata az volt, hogy „Na jó, én ősszel születtem, és amúgy is barna a hajam, akkor én ŐSZ típus vagyok ugye?”

De nem, ez nem így működik. Az, hogy valaki mikor született, vagy csupán a hajunk színe nem meghatározó e tekintetben. Minden típusnak vannak főbb jellemzői, karakterjegyei, megjelenési sajátosságai. Mivel amúgy is fogcsikorgató hideg van odakint, ma a Tél típusról fogok Nektek mesélni.

TÉL évszaktípus

Gondoljunk csak egy téli táj képére! Mi jut először eszetekbe? Hófehér táj, fekete és szürke fák, olvadáskor locs-pocs, vakítóan világoskék ég. Ha megjelenik egy-két szín, akkor az rendkívül hangsúlyos, szinte átütően éles. Ha télen készítetek egy fényképet, akkor a hideg és a pára hiánya miatt tisztán, élesen látszódik minden a képen, annyira markánsan, szinte elvágólag látunk minden színt ilyenkor.

téli hangulat

A Tél típusú nő karaktere

Ez az intenzív kontrasztos jelleg a TÉL típusú nőkre is igaz, mindig az erőteljes ellentétek teszik Őket különlegessé. Személyiségükben is megjelenik a kontrasztosság, tipikus „drámakirálynők”, jellemző lehet rájuk a gyakori hangulatváltozás, egyszer fent, egyszer nagyon lent vannak. Igazi dívák, elérhetetlenek, hűvösek, általában nagyon határozott, céltudatos nők, akik tudják, hogy mit akarnak az élettől, és azt előbb-utóbb el is érik.

A Tél típusú nő megjelenése

  • Haj: sötétbarna, fekete, ősz vagy ezüstös platinaszőke.
  • Szem: mindig nagyon hangsúlyos a szemük a tekintetükben, tiszta, vakító, élénk, villanó, tiszta kontraszt és fehér szemfehérje jellemzi. Színe lehet világoskék, kék, zöld vagy sötétbarna (szinte már fekete).
  • Bőr: jellemzően hófehér porcelán, vagy hűvös kreol barna színű.

A Tél típusú nő színei

Általában nagyon éles, erős, tiszta, hideg színek társulnak a „telekhez”. Kizárólag ezen a típuson mutatnak jól az intenzíven élénk, tiszta, már-már vibráló színek, melyek más típusokat jellemzően túlharsognak. A fekete-fehér színek kombinációja csakis a TÉL típusoknak ajánlott. Míg másokon olcsó, iskolás ünneplőruha hatást kelt, addig Ők igazán ragyognak benne.

Személy szerint én nem értek egyet azzal, hogy a TÉL típusú nőkön a sötét színek állnak a legjobban, hiszen egy hófehér, vagy egy világoskék ugyanúgy kiemeli a vonásaikat, szinte tündökölnek benne. Sokkal inkább fontos egy Tél típusnál a megfelelő kontraszt megtalálása, a színek ilyenfajta játéka.

Jellemző ékszere: gyémánt, ezüst

A „telek” legjobb színei a tiszta, hideg kékek, lilák, rózsaszínek, a fekete, a szürke, a hófehér, de például egy ferrari piros is rendkívül jól mutat rajta.

tél típusú nő színskálája

Altípusok

Minden évszaktípus esetében megkülönböztetünk a külső jegyeik alapján három altípust is a szerint, hogy mely másik évszaktípushoz állnak a legközelebb.

TISZTA TÉL (Tél-Nyár)

Tipikus Hófehérke, rikítóan kék szemekkel és fekete hajjal.

TISZTA TÉL típusú nők

VILÁGOS TÉL (Tél-Tavasz)

Figyelemfelkeltő a megjelenése, általában kirívóan világoskék szemekkel, és platinaszőke vagy mélyfekete hajjal.

VILÁGOS TÉL típusú nők

SÖTÉT TÉL (Tél-Ősz)

Igazi délies, egzotikus díva, jellemzően fekete hajjal, és sötétbarna, méregzöld vagy fekete szemekkel, sötétebb tónusú bőrszínnel.

SÖTÉT TÉL típusú nők

 

Te is ebbe az évszaktípusba tartozol? Írd meg Nekünk!

Képek: Pinterest, pixabay.com

Erről a témáról az Anya, de mégis nő! rovatban olvashatsz többet!

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Világéletemben érdekelt a stílus, a megjelenés, az esztétika, a kreativitás, az emberek fejlesztése. A stílus számomra egy önkifejezési mód, minden egyes nap, amikor megjelenünk valahol, üzenünk valamit a világnak a külsőnkkel. A célom, hogy megmutassam az embereknek, hogy mivel mit üzennek, hogy megtalálják önmagukat, a saját stílusukat, hogy felismerjék, hogy mennyire szépek, és különlegesek, és ezt hogyan tudják hangsúlyozni a megjelenésükkel, és megfelelő színekkel, ruhákkal.
Előző cikkBefagyott tavak – biztonságos rájuk menni?
Következő cikkAnyadumcsi – Nem eszik a gyerek! – hozzátáplálási tippek

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..