Terhesség hétről-hétre: 26. hét

terhességi hetek - 26.hét

A 26 hetes magzat

A magzat méretei: a 26. hétre a magzat hossza 32 cm, súlya 900 g.

A magzat fejlődése: 26 hetes korra a szemhéjak felnyílnak, és a magzat képes pislogni. A sötétséget és a világosságot már meg tudja különböztetni egymástól. Hirtelen, hangos zajokra pislogás-ijedtség reflexet tanúsít. Ez a reakció a lány magzatokban rendszerint hamarabb kifejlődik.

A tüdőben kialakulnak a léghólyagocskák, melyekben majd a születés után az oxigén-széndioxid csere zajlik. A tüdő sejtjei megkezdik egy speciális anyag, az ún. surfactant termelését, amely elengedhetetlen a gázcseréhez. Mivel nélküle nem lehetséges a légzés, ezért koraszülött kisbabáknál mesterségesen szükséges pótolni, ill. a tüdő érését serkenteni.

26. hetes ultrahang

Terhesség hétről-hétre: 26. hét

A babakelengye beszerzése a várandósság egyik legizgalmasabb teendője, bár néha bonyolultnak tűnik eligazodni a bőséges kínálatban. Mielőtt belevágunk a vásárlásba, tájékozódjunk előre: lapozgassunk katalógusokat, nézzünk körül az interneten, kérdezzük meg gyermekes ismerőseinket vagy a védőnőt, látogassunk el bababoltba.

A nagyobb daraboknál gondoljuk át alaposan, hogy hogyan fogjuk használni őket. Például a babakocsival tömegközlekedni fogunk-e vagy autóval szállítjuk, vagy hová kerülnek majd a baba bútorai a lakásban. A biztonsági felszerelések esetében, mint amilyen a hordozó is, mindig figyeljünk a minőségre, az érvényben lévő szabványoknak való megfelelésre, hiszen azok gyermekünk életét, testi épségét fogják védeni.

A beszerzett információk alapján állítsunk össze listát, és az alapján vásároljunk, így biztosan meglesz minden, ami kell, és nem veszünk felesleges dolgokat sem.

A babakelengye beszerzését osszuk el több hónapra, ne egyszerre vegyünk meg mindent, így könnyebben viseli a pénztárcánk is a bevásárlást. A vásárlást ne hagyjuk az utolsó hónapra, mert olyankor már nehezen mozgunk, és a fárasztó bevásárló körutak helyett kellemesebb a babaszobát csinosítgatni vagy a ruhácskákat mosni, vasalni.

A Babafalva portál Babakelengye rovatában sok jó tanácsot összegyűjtöttünk a kelengye összeállításához.

Babakelengye lista: a legpraktikusabb dolgok rutinos anyák ajánlásával

Termékek a pocakod ápolásához:

Kismama termékek ápolók ››
Stria elleni készítmények ››
Szívhanghallgató ››
Bio olajok ››

Terhesség hétről-hétre: 27. hét

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkTerhesség hétről hétre
Következő cikkTerhesség hétről-hétre: 25. hét

1 KÉRDÉS

  1. Ma vagyok 26 hetes terhes.
    A hasam hatalmas,egyre nehezebb.De nem panaszkodom jó terhesség.Mostanábban sokat alszik a babaami tudom normális.Holnap megyek babamozira.

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..