Törvényjavaslatban kezdeményezi az anonim szülés bevezetését az LMP

ID-100141619-300x200.jpg

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be az anonim szülés és terhesgondozás intézményének bevezetésére a csecsemőhalálozás visszaszorítása érdekében. Erről Szél Bernadett, a párt független parlamenti képviselője beszélt pénteken az MTI-nek.

Mint mondta, a nőnap alkalmából tett előterjesztésük lényege, hogy a gyermeküket megtartani nem akaró várandós nők nevük megadása nélkül vehessenek igénybe kórházi ellátást a szüléshez. Mint mondta, ebben az esetben a kórház csak az érintett társadalombiztosításának meglétét ellenőrizhetné.

Az ellenzéki politikus közölte, az így megszületett gyermekek hat hét után válhatnának örökbefogadhatóvá, vér szerinti édesanyjukat pedig tizennégy éves korukban megismerhetnék.

Szél Bernadett hangsúlyozta, ez az általuk kezdeményezett eljárást sikerrel alkalmazta több ország is, köztük Ausztria, ahol az anonim szülés 2011-es bevezetése után felére csökkent a csecsemőgyilkosságok aránya. Hozzátette továbbá, hogy ezzel a megoldással az abortuszok, illetve a várandósok öngyilkosságának számát is csökkenteni lehetne.

MTI

fotó: freedigitalphotos.net

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..