Újabb részletes tájékoztatók jelentek meg a csok-ról

Részletes ismertetők jelentek meg a különböző lakáscélú állami támogatási formák igénybevételének legfontosabb feltételeiről a csalad.hu oldalon. A hét letölthető tájékoztatóban nemcsak a csok részletei olvashatók, hanem a különböző esetekre kölcsönökről és megtakarításokról is vannak információk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) háttérintézménye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet honlapján hét pontban gyűjtötték össze a használt lakás vásárlása, lakásbővítés, lakáskorszerűsítés, valamint a legfeljebb kettő, illetve legalább három gyerek esetén igényelhető, új lakás vásárlása vagy lakásépítés esetén elérhető állami támogatási formák igénybevételének feltételeit.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által összeállított tájékoztatókban nemcsak a családok otthonteremtési kedvezményének (csok) részletei olvashatók, hanem a különböző esetekre igényelhető kamattámogatott lakáskölcsönökről, az állami kezességről és a lakástakarék-pénztári megtakarításokról is vannak információk.

family-622871_640

A tájékoztatók a támogatások igényléséhez szükséges alapvető információkat tartalmazzák, az viszont csak a hitelintézeti elbírálás után állapítható meg, hogy valaki jogosult-e valamely támogatási formára, írja az MTI.

HASZNÁLT LAKÁS VÁSÁRLÁSI TÁJÉKOZTATÓ

LAKÁSBŐVÍTÉSI TÁJÉKOZTATÓ

LAKÁSÉPÍTÉSI TÁJÉKOZTATÓ LEGALÁBB HÁROM GYERMEK ESETÉBEN

LAKÁSÉPÍTÉSI TÁJÉKOZTATÓ LEGFELJEBB KÉT GYERMEK ESETÉBEN

LAKÁSKORSZERŰSÍTÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ÚJ LAKÁS VÁSÁRLÁSI TÁJÉKOZTATÓ LEGALÁBB HÁROM GYERMEK ESETÉBEN

ÚJ LAKÁS VÁSÁRLÁSI TÁJÉKOZTATÓ LEGFELJEBB KÉT GYERMEK ESETÉBEN

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..