Újszülött újraélesztő asztalt kapott az SZTE Szülészeti Klinikája

Koraszülött ikrek ellátásakor először használták a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2015. szeptember 10-én reggel azt az újszülött melegítő és újraélesztő asztalt, amelyet a K&H Csoport Gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program országos pályázatán nyert az intézmény. E nap délelőttjén tartották a korszerű berendezés átadóját.

Évente több mint 1000 újszülött ellátásához nyújt korszerű körülményeket a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2015. szeptember 10-én használatba vett berendezés. Az újszülött melegítő és újraélesztő asztalt elsősorban a koraszülött, illetve a császármetszéssel világra segített babák ellátásakor használják – mondta Dr. Orvos Hajnalka egyetemi tanár.

Az SZTE klinika újszülött osztályon az egyik szülőszobai műtőhelyiség közel negyven éves újraélesztő asztalát sikerült az új, korszerű, több mint 2,1 millió forint értékű berendezésre cserélni. A modern eszközt már az átadó ünnepség előtt használatba is vették, mikor a műtőben reggel koraszülött ikerszülést vezetett le Dr. Németh Gábor egyetemi docens, az SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgató-helyettese.

szsznkua

Az újszülött melegítő és újraélesztő asztal elnyeréséhez az a tény is hozzájárult, hogy az SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika által ellátott térségben a kismamák közül minden negyedik hátrányos helyzetű településről érkezik – tudtuk meg Dr. Bakki Judit gyermekgyógyásztól, a pályázat kidolgozójától. Az új berendezés ideális, jól megvilágított, kontrollálhatóan melegített felületet biztosít a koraszülött, császármetszés útján született, vagy bármi egyéb problémával világra jött újszülöttek ellátására az élet első perceiben.

A klinika regionális központként 3 megye veszélyeztetett újszülöttjeit látja el, így évente összesen kb. 1200 esetben van szükség élesztőasztal használatára annak érdekében, hogy a segítségre szoruló kis betegek maximális színvonalú ellátásban részesülhessenek.

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..