5 tévhit a végleges szőrtelenítésről

végleges szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítést otthoni géppel vagy kozmetikában végezzünk? Hónapokig tart, amíg eredményes és fáj? Számos félinformáció és tévhit kering ezzel a modern és hatékony technológiával kapcsolatban. Sánta Jennifer, a Fit-Club Zugló kozmetikusa most elmondja, mi az igazság a lézeres szőrtelenítésről.

1 tévhit: „Megoldjuk otthon!”

végleges szőrtelenítés
Sánta Jennifer, kozmetikus

Többen még mindig az otthoni szőrtelenítő gépeket választják, annak ellenére, hogy a gépek kisebb teljesítményűek, kevesebb villanásszámmal működnek, azaz a szőrtelenítési folyamat is hosszabb időre nyúlhat el, mint a nagyobb teljesítményű kozmetikai gép esetében. Nem minden otthoni gép alkalmazható az arc szőrtelenítésére. “Az otthoni szőrtelenítő gépek gyártói olykor nem hívják fel a figyelmet arra, hogy a villanásszám limitált, ami azt jelenti, hogy a gép bizonyos mennyiség után már nem lesz hatékony, sőt, emiatt a gép sem tölti majd be jól eredeti funkcióját” – mondja Sánta Jennifer.

2. tévhit: Nyáron nem lehet elvégezni

A nyár sem zárja ki a szőrtelenítési folyamatot, csupán annyiban különbözik a téli időszaktól, hogy a kezelés kisebb erősséggel történik, mivel ekkor a legtöbb bőrnek már sötétebb a tónusa.

7000 nő vallomása a szépségről

3. tévhit: Világos, szőke szőr esetében egyáltalán nem látszik a végeredmény

A szőke szőrűek esetében is hatásos, csak lassabban, ennek oka, hogy a világos színanyag (szőr) kevesebb energiát tud elnyelni egy kezelés során.

4. tévhit: Több hónap, akár egy év is eltelik, mire látható a változás

A hatás két-három kezelést követően már észrevehető: a szőrzet (főleg a sötétebb színű) ekkor ritkulni kezd. Érdemes tehát tavasszal elkezdeni, hogy nyárra már strandképesen sima legyen a bőrünk!

5. tévhit: A végleges szőrtelenítési eljárás fájdalmas

Egy újabb érv a professzionális kozmetika mellett: a korábbi lézeres kezelések valóban okozhattak fájdalmat, de a legújabb gépek esetében ez nem fordul elő, valójában alig érezhető a bőrön. Az otthoni gépek esetében akár 1-1,5 percen keresztül ott kell tartani a bőr egy pontján a készüléket, ami elég sok időt vesz igénybe. A kozmetikai gépekkel ezt gyorsabban elvégzik. “A folyamat sokkal kényelmesebb, ha szakember csinálja, így nem kell otthon, egyedül próbálkozni a problémásabb testtájak (például a comb hátsó részének) szőrtelenítésével” – hangsúlyozza a Fit Club Zugló kozmetikusa, hozzáfűzve azt is, hogy 18 éves kor alatt nem ajánlott az eljárás.

Smink, bőrápolás, kozmetikai kezelések terhesség alatt

Fit Club Zugló
A zuglói Fit Club megalapításakor egy olyan sport- és egészségközpont létrehozása volt a cél, amelyben a vendégek egy helyen találhatnak meg mindent, ami a testi-lelki egészséghez szükséges. A modern konditeremben a belépő a személyi edzők segítségét és az étrenddel kapcsolatos tanácsokat is tartalmazza. A testkezelő stúdióban csúcstechnológiás gépi alakformáló kezeléseket, végleges szőrtelenítést és különböző arcfiatalító terápiákat kínálnak. A fővárosi fitneszklubok között kiemelkedően sok wellness szolgáltatások között van finn és infraszauna, valamint különböző kényeztető masszázsok. (www.fit-club.hu)

Erről a témáról még az Anya, de mégis nő! rovatunkban olvashatsz többet!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKibővített UNICEF központ Budapesten
Következő cikkSzemünk épsége vs digitális világ