Vigyázzunk a nagymamára!

Ha nem élünk együtt idős szüleinkkel, rokonainkkal, gyakran aggódunk a biztonságukért. Különösen az idősebb nők kiszolgáltatottak a bűnözőknek, akik könnyű prédát látnak bennük. Hogyan óvhatjuk meg szeretteinket?

A bűnözök a lehető legkisebb kockázatvállalással igyekeznek mások értékeit eltulajdonítani. Ez még akkor is így van, ha egyébiránt pontosan tudják, hogy viszonylag kisebb zsákmányra számíthatnak. Sajnos emiatt kerülnek sokszor az idős, egyedülálló nők a bűnözők látókörébe.

karate nagyi
fotó: sxc.hu

Az idős, egyedülálló nők terhére elkövetett bűncselekményeknek mostanra kialakultak már bizonyos típusai. Többnyire éjszaka törnek rá az idős hölgyekre, és sajnos gyakran súlyosan bántalmazzák is őket. Az anyagi károknál sokkal nagyobbak a testi – de főleg a lelki sérülésük. Az is gyakran előfordul, hogy a szerencsétlen áldozatok a megtakarított pénzüket magukkal viszik napközben a kézi táskájukban, hogy el ne lopják tőlük, amíg távol vannak. De van, akinek a nyakláncát tépik ki nyakából vagy a kézitáskáját ragadják ki kezéből. Sajnos fényes nappal is áldozattá válhatnak.

Figyelmeztessük őket arra, hogy soha se vigyenek magukkal nagy összegű készpénzt, és megtakarított pénzüket ne otthon tartsák a párna alatt, hanem nyissanak bankszámlát. Ha már ékszereket viselnek, akkor különösen figyelmesen közlekedjenek, és kérjenek meg valakit, aki elkíséri őket. Fel kell őket készíteni a leggyakoribb zseblopási és rablási trükkök elkerülésére. Az idős, egyedül élő nők önvédelmi reflexeit is fejleszthetjük.

Praktikus tanácsokat tartalmazó cikkünk folytatását a Minők oldalon olvashatod. Klikkelj a linkre! >> Vigyázzunk a nagymamára!

Forrás: www.ormester.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkToxoplasma, Rubeola, Chlamydia, CMV – Fertőzések a várandósság időszakában
Következő cikkMit kell tudnod az otthonszülésről?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..