Vissza a régi munkahelyre

Ma már tudatos tervezésre van szükség, ha gyed/gyes után szeretnénk visszatérni régi munkahelyünkre. A gyest követő 30 napban a munkavállalót felmondási tilalom védi, de ennek lejárta után a munkáltató már nem köteles őt foglalkoztatni. Mit tehetünk, ha szeretnénk megtartani az állásunkat?

Szülés előtt

A tudatos karrierépítés már szülés előtt megkezdődik, mikor bejelentjük munkahelyünkön terhességünket. Válasszunk egy nyugalmas időpontot, és kérjünk a főnökünktől négyszemközti beszélgetésre lehetőséget. Érkezzünk kész tervekkel a jövőre nézve, tudjunk válaszolni, hogy meddig szeretnénk még dolgozni, és később mikor szeretnénk újra munkába állni.

Előzetesen igyekezzünk felmérni a kollegák példája alapján lehetőségeinket: a mi pozíciónkban mennyi otthon töltött időt tolerál a vállalat, mikortól érdemes esetleg távmunkában, majd később részmunkaidőben újra elkezdeni dolgozni. Az alternatív lehetőségek igénybe vételére (otthoni munka, részmunkaidő) annál nagyobb esélyünk van, minél magasabb a pozíciónk és minél speciálisabb szaktudást igényel a munkaterületünk. De tisztába kell lennünk azzal is, hogy sokszor áldozatot kell hozni a munkába való visszatérés érdekében, és valószínűleg kevesebb időt tölthetünk otthon, mint amennyit szeretnénk.

A szülési szabadság előtti utolsó munkanapunkon se búcsúzzunk el végleg a munkatársaktól, tartsuk velük a kapcsolatot, és ne hagyjunk kétséget afelől főnökeinkben sem, hogy szeretnénk visszatérni.

Az otthon töltött idő alatt

Az egyik legfontosabb feladatunk a munkahellyel, munkatársakkal, főnökkel való rendszeres kapcsolattartás. Erre jó alkalmat kínálnak az elintéznivalók – kitöltendő papírok, nyomtatványok, igénybejelentők, munkahelytől beszerzendő igazolások. Ne csak írásban intézkedjünk, hanem egyeztessünk telefonon, időnként ugorjunk be személyesen egy-egy papírért. Ez azonban csak egy-egy rövid látogatás legyen, ne tartsuk fel hosszas bababemutatóval a munkát – ez nem vetne túl jó fényt ránk.   

Már a terhesség ideje alatt vagy még előtte, érdemes olyan mentorokat keresni, akik személyes ügyüknek is tekintik visszatérésünket a céghez. Ha vannak olyan munkatársaink, akikkel baráti viszonyban is voltunk, időnként fussunk össze velük egy-egy beszélgetésre – ezek jó alkalmat kínálnak a legújabb munkahelyi változások és pletykák követésére is.

Az otthon töltött idő alatt lehetőségünk van továbbképzéseken, nyelvtanfolyamokon részt venni. Ha kedvet – és elegendő energiát – érzünk ahhoz, hogy belevágjunk, beszéljük meg a főnökeinkkel, mi az a képzés, amire reális igény van a munkahely részéről, amivel azonnal tudnak nekünk feladatot adni a visszatérés után. A képzés során tanulmányaink, dolgozataink és diplomamunkánk témájául válasszunk olyan területeket, ahol együtt tudunk működni munkahelyünkkel.

Ne csak egy újabb diplomában gondolkodjunk, szakmai továbbképzéseken, tanfolyamokon is részt vehetünk, vagy a cégen belüli szintentartó tanfolyamokra is jelentkezhetünk – utóbbihoz természetesen az is szükséges, hogy tájékoztassanak ezekről minket.

További lehetőség szakmai tudásunk fejlesztésére, szintentartására, ha alapítványoknál, civil szervezeteknél vállalunk szaktudásunknak megfelelő önkéntes munkát. A szakmai szintentartáson kívül előnye ennek a formának az is, hogy kiszabadulunk a négy fal közül, új élményekre, ismeretségekre teszünk szert, miközben mi határozzuk meg, milyen projektekben szeretnénk részt venni, és mennyi időt tudunk az önkéntes munkára fordítani. Önkéntes lehetőségeket a www.onkentes.hu oldalon kereshetünk.

Kocsisné Péterfy Hajnal

Szólj hozzá Te is!