Visszamenőlegesen lesz 3 éves a gyes

  • érintett témák
  • GYES
3evesgyes.jpg

Visszamenőlegesen állítaná vissza három évre a gyest a kormány a tervek szerint. Nagy Anna kormányszóvivő pénteki tájékoztatóján kérdésre közölte: azért 2012-től állítanák vissza három évre a gyes időtartamát, mert azok esetében, akiknek most születik, vagy ebben az évben született gyermeke, éppen akkor jár le az a két év, amelyre a jelenlegi szabályok szerint jogosultak.

Az új szabály az elképzelések szerint pedig visszamenőlegesen lenne érvényes, így a kisgyermek hároméves koráig otthon tudna maradni az édesanya, “függetlenül attól, hogy most, ebben a kedvezőtlenebb időszakban született a kisgyermek” – mondta.

Soltész Miklós szociálpolitikáért felelős államtitkár az MTI-nek adott, pénteken megjelent interjújában elmondta: a kormány intézkedései között szerepel majd a gyes három évre való visszaállítása 2012-től.

(MTI)

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkMi legyen a hátizsákban?
Következő cikkA női munka és a család

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..