8 feng shui tipp az otthonosabb lakáshoz

otthonos lakás feng shuival

Vannak lakások, ahová belépünk és úgy érezzük, hogy innen már nem is akarunk elmenni, mert “otthon vagyunk”. Utólag is fel tudjuk idézni minden részét és néha vágyunk arra a nyugalomra, ami ott és akkor vett körül, annál a barátnál, ismerősnél. És gondolkodunk, vajon mi lehet a titok…? Titok nincs, apró trükkök vannak – amit van, aki ösztönösen használ és van, aki tudatosan.

Íme, ezekből néhány:

1. A nappaliba lépve az ülőbútorok üdvözlésként az ajtó felé forduljanak, szinte beinvitálva az érkezőt. Egy ajtónak háttal fordított fotel vagy kanapé “félkész”, rideg hatást kelt.

2. Elsősorban meleg színeket használjunk, sárgát, narancsszínt, bordót, de a lilának, zöldnek, sőt, a kéknek is vannak melegebb árnyalatai. Az ember “melegvérű állatként” ösztönösen inkább az élénk, melegebb dolgokhoz vonzódik. A hideg, kékes vagy csupafehér hatásoktól fázni és menekülni kezdünk.

3. A túl sok apróság és dísztárgy, még ha rendezetten a helyükön vannak is, zsibvásár-hangulatot okozhatnak és nyugtalanságot keltenek. Érdemes több készlet dísztárgyat cserélgetni pár havonta magunk körül, ha nem tudunk megválni tőlük, de semmiképpen se legyen mindig minden elöl, amink csak van!

4. A puhaság érzete szintén invitáló, melegséget áraszt, így megtartó hatású. Párnák, takarók, szőnyegek, textíliák – bármi, amibe bevackolódhatunk, otthonosság érzését kelti.

5. Természetes anyagok, mint a fa, gyapjú, vászon, a növények és növényi eredetű dolgok közelebb visznek a természethez, így szeretünk a közelükben lenni.

6. Bármi lóg a fejünk fölött az ajtóban vagy a szobán belül, az riasztó hatást kelt. Óvakodjunk a vágó, szúró tárgyaktól magunk körül, ez ösztönösen nyomasztó. A gerendák, bár dekoratívak, mégse túl jók ilyen szempontból, ezekkel annyit tudunk tenni, hogy lekerekítjük az élüket, így tudattalanul kevésbé érezzük kellemetlennek a jelenlétüket.

7. Próbáljunk egyensúlyt találni egy helyiségen belül a bútorokkal! Nem jó, ha a szoba egyik fele zsúfolásig van, a másik fele pedig táncparkett, mert “eldől a tér”. Gondoljuk át, milyen funkciót lát el pontosan a helyiség, próbálkozzunk többfajta elrendezéssel és ne féljünk a térbe “belógó” bútoroktól sem! És figyeljünk oda: ha túl sokszor nekiütközünk valaminek, azt feltétlenül tegyük ki/át!

8. Bánjunk ügyesen a fényekkel! A se túl gyenge, se túl erős, minél természetesebb fény elsődleges egy harmonikus lelkiállapothoz.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Előző cikkVirágillatok nyárra minden típusnak
Következő cikkA fogadalom