Vágó Piros kisfia rajong a dinoszauruszokért

Vágó Piros és kisfia élnek-halnak a különleges múzeumi kiállításokért, legszívesebben dinoszauruszokhoz és az egzotikus állatokhoz kapcsolódó programokra látogatnak el, de jártak már haditechnikai eszközöket bemutató tárlaton is. Kirándulásaik során a Class FM népszerű műsorvezetője és Zalán Magyarország leghíresebb várait is rendszeresen útba ejtik.

Vágó Piros már egészen kicsiként magával vitte kisfiát a kiállításokra. „Már három évesen magunkkal vittük Zalánt az állatkertbe, bár ekkor még leginkább csak azok a járgányok érdekelték, amelyekkel füvet nyírtak vagy az ételt hordták az állatoknak, hiába áradoztam neki a farkasokról vagy a pillangóházról. Később a Tropicariumba is elmentünk, ahol teljesen elbűvölték a feje fölött úszkáló cápák és tengeri halak. Most hogy már nagyobb, egyre jobban érdeklik az apróbb látványosságok is, és nem vágtázik keresztül a különleges kiállításokon.” – mesélte nevetve Piros, aki azt is elárulta, mi az, ami a kezdetektől fogva lekötötte kisfia figyelmét.

vago_piros_zalan

Zalánt a várakat és haditechnikai kiállítások varázsolják el legjobban. „Mindennél jobban lekötik őt a várak és a történetüket bemutató tárlatok. Mint a legtöbb kisfiú, gyerekkorától kezdve érdeklődik a különleges fegyverek iránt, legyenek azok pisztolyok, puskás vagy éppen kardok, ezért születésnapjára igazi élményt ajándékoztunk neki: elvittük a Hadtörténeti Múzeum kiállítására, ahol alig lehetett elvonszolni egy-egy ágyú mellől” – tette hozzá Piros, aki mosolyogva hozzátette, itt már ő számolgatta egy idő után, még hány puskával teli tárló és ágyú előtt kell hosszan álldogálni és lehetőleg lelkesen magyarázni.

Piros és Zalán régóta tervezik, hogy a Bakonyban járva megnézik a dinoszaurusz lelőhelyhez kapcsolódó ásatásokat.Az őslények mindkettőnket nagyon érdekelnek, ezért a közelmúltban egy dél-amerikai dinókat bemutató tárlaton voltunk, ahol a fiam álla teljesen leesett a gigantikus méretektől. Zalánnak az interaktív rész is nagyon bejött, óriási élmény volt számára, hogy maga kereshetett dinoszaurusz csontokat a múzeum homokozójában” – árulta el a Class Délután háziasszonya, aki a történelem rejtelmeibe is kiállításokon keresztül vezeti be kisfiát.

vago_piros_zalan_muzeumban

Zalán a héten a nagymamájával együtt fedezte fel a Nemzeti Múzeumot, nagyon tetszett neki a kiállítás, ami a honfoglalástól a XX. századig mutatja be hazánk történelmét. Kifelé jövet külön megköszönte a nagyinak, hogy elvitte a múzeumba, sőt később rajzot is készített a tárlaton látottakról” – mesélte Vágó Piros.

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .