A császármetszések számának növekedésének jogi okai

császármetszés jogi okai

A mai társadalom elvárása a szülészet irányában az, hogy élő, egészséges újszülött jöjjön a világra. Amennyiben a terhesség ill. a szülés alatt a magzat elhal, agykárosodottan vagy fejlődési rendellenességgel születik – különösen akkor ha a terhesség panaszmentesen zajlott, “élettani”, vagy annak vélt volt – a szülők azonnal a szülészeti ellátásban, a szülésvezetésben keresik annak okát.

Az orvosi “műhibaperekre” szakosodott ügyvédi irodák többsége a felkérésükre készített magánszakértői vélemények alapján minden esetben arra hivatkoznak, hogy amennyiben elvárható gondosság mellett értékelik a magzati szívhangok elváltozásait, úgy időben végzett császármetszéssel a magzat elhalását vagy az újszülött agykárosodását el lehetett volna kerülni.

Tovább a tanulmány folytatásához>> (pdf, 690 KB)

Dr. jur. et med. Martini Jenő ügyvéd és szülész-nőgyógyász szakorvos

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkKönyvek újratöltve
Következő cikkSzínes Barátságok – üvegbe zárt életöröm

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..