Színes Barátságok – üvegbe zárt életöröm

Színes Barátságok - üvegbe zárt életöröm

Színek, fények, melegség, törődés: ki ne vágyna ilyen kényeztetésre?  Ha ezzel még az is jár, hogy megismerkedhetünk egy szelíd, öngyógyító terápiás módszerrel, akkor már tényleg  érdemes jelentkezni dr. Fogassy Katalin szín- és fényterápiájára, az Aura Soma-ra.

– Kedves Kati, mi ez az Aura Soma – terápia és hogy működik?

Az Aura Soma egy kíméletes, finom öngyógyító módszer, amely kiegészítő terápiaként alkalmazható, akár várandósság, szoptatás alatt és gyermekeknél is. Működésének alapelve az, hogy egy külső, harmonikus rezgés – pl. egy szín – „megszólítja” a szervezetben is meglévő, ezzel összecsengő belső rezgést. Így ösztönösen képesek vagyunk kiválasztani azt a rezgést (azaz színt), amire szükségünk van, ami éppen hiányzik számunkra.

A konzultáción mindig az adott, problémát jelentő élethelyzet, lelki vagy testi panasz okait keressük. A konzultáció elején négy ún. egyensúlyi üveg választására kérem meg a résztvevőket,  a 106 (!) üvegcséből. A négy üveg „négy apró ablak”, amely a lelkünkbe enged bepillantást. Az üvegekben levő színeken keresztül a saját lelke üzenetét „kapja meg” a kérdező, melynek tolmácsolásában, érthetővé tételében szakképzett konzulensként segítek a pácienseknek.

Wicky Wall, aki a rendszert negyven éve Angliában megalapította, azt mondta: „a színek, üvegek kiválasztása olyan, mintha találkoznál egy régi baráttal.” A kérdező ezáltal bepillantást nyerhet személyiségébe, életfeladatába, megismerheti a múltból hozott nehézségeket. Megtudhatja, hogy hol tart a számára kijelölt úton, és útmutatást kaphat, milyen irányba haladjon tovább. Az Aura Soma mellett az asztrológia és a bioenergetika (Prana Nadi) módszereit is segítségül hívjuk, hogy megtaláljuk azt az utat, amely leginkább az övé.

A terápia egyik lényeges eleme az interaktív beszélgetés, fontos, hogy a résztvevő magáról beszéljen. A színek segítségével megláthatjuk a dolgok mögötti összefüggéseket, amelyeket ő, mivel érzelmileg van a helyzetben, nem tud átlátni. A terápia azért is különleges, mert a színekkel a konzultáción meg tudjuk erősíteni a kliens esetleg általa fel sem ismert jó tulajdonságait, a pozitív erőket, és egyáltalán nem a hibákra koncentrálunk.

– Mi történik a négy találkozóból álló terápia után?

A konzultáció alapján közösen kiválasztunk egy üveget a kérdező által választott négy közül, melynek otthoni használata elősegíti a gyógyulási folyamatot. A színekkel, gyógynövény-eszenciákkal és kristályenergiákkal teli csillogó üvegek a test energia-központjain, a csakrákon keresztül hatnak. Használatuk hasonló a testápolókéhoz, bele kell masszírozni a bőrünkbe, de nem mindegy, hol. Mikor a terápia után ezeket a szereket használja, felidézi a felismeréseket, pozitív megerősítést kap és gyorsabban rájön a megoldásokra – a színek, a rezgések felidéztetik benne a terápián feltárt erőket.

– Kiknek ajánlott ezt a módszer?

Mivel a módszer rendkívül finoman működik, és a szervezet saját gyógyító erőit mozgósítja, különösen ajánlom a várandósságot kísérő testi-lelki nehézségek esetén. Betegség esetén tudjuk támogatni vele a gyógyulási folyamatokat, problémás élethelyzetekben, döntési helyzetekben pedig segítünk megtalálni a válaszokat. Az Aura Soma terápia képes csökkenteni a baba nyugtalanságát, alvásproblémáit is, ezzel az egész családnak könnyebbséget okoz használata.

– Kik jelentkeznek általában a terápiára?

A résztvevők zöme nő, olyan nők, akiktől nem áll távol az ezoterikus világ, akik érdeklődnek a színek után (mint szinte minden nő). 18 évestől a nyugdíjasig mindenféle életkorú hölgy jelentkezik, nincsenek kiemelt korosztályok.

– A terapeuta tehát egyszerre orvos, pszichológus és barátnő. Kati, a nevedben látom a doktori fokozatot, orvosként foglalkozol tehát a betegekkel?

Nem, az a két betű nem orvosi címet takar, vegyészmérnök vagyok. Az egyetem elvégzése után a doktori fokozatot is megszereztem, és jelenleg projektmenedzserként dolgozom egy gyógyszercégnél.

– Áruld el, Te hogyan találkoztál először ezzel a terápiával, hogyan keltek életre a színek Neked?

Furcsa dolog volt… Egy nehéz élethelyzetben voltam éppen, mikor a kezembe akadt egy színekről szóló könyv (Békefi Mária: Szivárványhíd). Beleolvasgattam, és láttam, van egy ún. Aura Soma központ Magyarországon is. Barátnőmmel ellátogattam az egyikbe, tényleg csak kíváncsiságból, és rögtön „megfogott” egy üveg, két szín, egy rezgés. Hazavittem, használtam, és nagyon jól éreztem magam tőle.

Elhatároztam, hogy komolyabban foglalkozom a témával, így elkezdtem az első, majd a második tanfolyamot is. Gyakorlatias, egyben mély képzést kaptunk a témában, hat-nyolc órás kurzusok, hat napon át. Angliából érkeztek a tanárok eleinte. A harmadik tanfolyam  után már elkezdtem barátaimnak is tanácsot adni, és  éreztem, hogy ez mennyire belülről jön, mintha mindig is ezt csináltam volna…Így lettem konzulens, és most már gyakorlottan, tapasztaltan várom az érdeklődőket.

– Aki nem terápiára vágyik, de a színek világa elvarázsolja és szeretne jobban megismerkedni „a szivárvány világával”, annak mit tanácsolsz?

Október 13-án indul egy négy alkalomból álló tanfolyamom, ahol a színek jelentéstartalmáról, azok tudatos használatáról lesz szó. A foglalkozásokon meg lehet ismerni a színek gyógyító-megelőző képességét és a belső képeink által szellemünk is fejlődik. Meditációs gyakorlatokkal tanuljuk meg érzékelni a színek rezgését, üzenetét. Ebben asztrológiai tudásommal is segítem a résztvevőket. A tanfolyam végére eljuthatnak oda, hogy a színek hatását be tudják építeni mindennapi döntéseikbe, problémamegoldásaikba, és egy olyan jól használható eszközzel „szerelkeznek fel”, ami ritka kincs a szürke hétköznapokban.

Engedjük ki a palackból a segítő színeket!

Az interjút készítette: Fülöp Hajnalka, fotók: Fogarasi Zoltán, smink: Schwerteczky Adrienn

Kapcsolódó link: www.szintudatossag.hu

A "kisgyerekes időszak után is" tudok tanácsot adni, hogy hogyan írjunk ütős önéletrajzot, motivációs levelet, átnézem és javaslatot teszek CV-tek beadása előtt, vannak tippjeim, hogyan használjátok a közösségi médiát a munkaerőpiacra való visszatérés érdekében, ill. hogyan készüljünk a babázás-gyerekezés mellett a munka világára? "
Előző cikkA császármetszések számának növekedésének jogi okai
Következő cikkMás-kép(p) a császármetszésről

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..