Az Új évezred gyermek készlet

Az Aura-Soma egy szelíd, öngyógyító terápiás módszer, amely egyesíti magában a szín- és a fényterápia elemeit. A szervezet saját gyógyító erőit mozgósítja, így várandósoknál, szoptatás alatt és gyermekeknél is sikerrel alkalmazható.

Az Aura-Soma működésének alapelve az, hogy egy külső harmonikus rezgés a szervezetben ugyanolyan minőségű belső rezgést hoz létre, így ösztönösen képes vagy felismerni azt a rezgést (színt), amire szükséged van. Olyan nyelvnek tekinti a színeket, ami segít, hogy összekapcsolódhass a benned rejlő belső tudással.

A rendszer alapját az un. Egyensúlyi üvegek alkotják. Ezekben a palackokban egy vizes és egy olajos fázis van egyensúlyban, melyek színét gyógynövény és kristályenergiák adják. Az üvegeket, mint különleges testápolókat alkalmazzuk. Hatásuk, hogy a szervezet saját gyógyító erőit mozgósítják, várandósoknál, szoptatás alatt és gyermekeknél is sikerrel alkalmazhatóak.

Az Aura-Soma rendszer alapvetően önkiválasztó módszer, a színek a bennünk élő Mestert ébresztik fel, aki megmutatja, mi az, amire leginkább szükségünk van. Mégis a tapasztalat bizonyos üvegek esetében azt mutatja, hogy tudatos választással is segítségül hívhatóak.

Ilyenek például az Aura-Soma rendszerén belül az Új évezred gyermek készlet darabjai:
B11 TISZTA/RÓZSASZÍN : Az Esszénus üveg 1.
B12 TISZTA/KÉK: Az új évezred békéje
B13 TISZTA/ZÖLD: Az új évezred változása
B14 TISZTA/ARANY: Az új évezred bölcsessége
B15 TISZTA/LILA: Szolgálat az új évezredben
B20 KÉK/RÓZSASZÍN: Csillaggyermek

Gyermekek esetében a fenti sorrendben érdemes használni az üvegeket, mégpedig úgy, hogy a kékkel vagy a rózsaszínnel kezdjük. A tiszta/rózsaszín üveg minden kisbabánál hatásos. Nemre való tekintet nélkül javasolt használni már a terhesség alatt is az édesanya pocakjára kenve. A gyermek nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, lesz tőle. Ez az üveg megalapozza a szeretet képességet, biztonságot ad, önbizalmat erősít. Minden olyan helyzetben is használható, ahol más Aura-Soma termékek még nem működnek.

Ha az egész sor használatát tervezzük kislányok esetében a rózsaszínnel, kisfiúk esetében a kékkel kezdjük. E két üveg használata egészen egy éves korig javasolt, amíg a kutacs teljesen összeforr. A két szín felcserélése időnként javasolt. Ha a kislány nyűgös és sírós a kékkel meg lehet nyugtatni. Ha a kisfiú túl erőszakos a rózsaszín segíthet a kiegyensúlyozásban. A két szín felcserélése a bennünk lévő kettőség kiegyensúlyozásával segít.

Kettőtől három éves korig a zöld szín a megfelelő, mert a kisgyermek ekkor fedezi fel maga körül a teret (mindenbe beleüti az orrát, mindent megfog, nyúlkál, vizsgál). Kezd beilleszkedni a körülötte levő világba. Keresi a helyét, kezdi megismerni önmagát.  Az üveg használata érzékeny gyermekek megnyugtatásában is segítséget adhat,  a gyermek megtanulja, hogy kezelje a korábban nehéznek bizonyult helyzeteket.

Amikor már beszélni tanul, kiegészítésképpen kékkel is kezeljük a torokcsakráját. Serdülőkorban a kék üveg használata ismét ajánlott. Erősíti a céltudatosságot, javítja a kifejező képességet. Jótékonyan hat, ha a gyermeknek nagyobb önbizalomra van szüksége, hogy jobban képviselhesse önmagát.  Fiúknál harmonizálja a féktelenséget, lányoknál, pedig segít az önértékelési gondok megszüntetésében. Megkönnyíti az átmenetet a kamaszkorba.

Iskolás korban a bölcsességet hozó arany a megfelelő szín. Ebben az időszakban nagyobb bölcsességre és védelemre van szükségük, mert rengeteg új hatás éri őket. Látókörük kiszélesedik, kialakul saját kapcsolatrendszerük. Meg kell tanulni megbízni a saját értékítéletben. A szülő kénytelen fokozatosan hátrébb lépni, hiszen a gyermek egyre nagyobb önállóságra törekszik. Az arany szín kölcsönös használata segít megőrizni a szülő-gyermek kapcsolatot. Irracionális félelmek leküzdésében is segít ez a palack. Segít visszatalálni ahhoz az önmagunkban rejtőző bátor, vidám valakihez, aki tisztában van saját erejével és képességeivel, ezért nem fél. Használhatjuk iskolakezdéskor vagy vizsgákból adódó szorongások kezelésére is.

A lila, a változások harmonikus lefolyását segíti. Kamaszkorban nem csak a testi színtű változások okoznak feszültséget a gyermekben, hanem az eddig összegyűjtött jó és rossz tapasztalatok szintetizálása is szükséges. Lassan, fokozatosan ki kell alakítani a saját, belső értékrendet, amit a korábbi sikeres pillanatok és kudarcként megélt élmények befolyásolnak. Ebben a rendkívül érzékeny és sérülékeny időszakban a lila védelmet ad.  Megmagyarázhatatlan szomorúság, céltalanság és a létezés értelmében való kételkedés esetén is segít.  A lila a kék és a piros keverékeként segít harmóniába hozni a bennünk lévő női és férfi oldalt is, ami ebben az életkorba központi probléma lehet.

Ha a disszharmonikus helyzet nem ennyire jól körülírható bátran használhatjuk a Csillaggyermek üveget. Ez az olaj un. Yin-yang olaj, mert energiái egyesítik a férfi és női energiákat a létezés mélyebb szintjén. Ez által a problémák gyökeréig segít visszanyúlni és onnan felhozni a gyógyító energiákat. Szeretetet hoz. Alkalmazható akkor, ha harmóniára, önmagunk teljesebb megismerésére van szükség. A kislányokat határozottabbá, a kisfiúkat, pedig gyengédebbé teszi. Ezt a palackot is ajánljuk a várandóság időszakában is.

Fentiek azonban csak javaslatok, a legjobb, ha a gyermek maga választ üveget az adott élethelyzetre, mert lehetséges, hogy ő más színeken keresztül tudja megmutatni magát. Második legjobb megoldás, ha az édesanya hagyatkozik a megérzéseire hiszen az Aura-Soma rendszer kulcsa, hogy „Te vagy a szín, amit választasz s ez tükrözi lelked szükségletét….”

Dr. Fogassy Katalin asztrológus, színterapeuta

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkSmink: milyen színeket válasszunk
Következő cikkTipp: egészséges innivalók kismamáknak

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..