A mese a legjobb gyerekszoba

mese

A 3 évnél fiatalabb gyerekek mindössze felének mesélnek a szülei naponta – az ennél idősebbek családjában pedig még rosszabb a helyzet. A Médiaunió idei, „Mesélj mindennap!” kampányának célja, hogy ezen változtasson!

A Médiaunió Kuratóriuma közel 800 beérkező témajavaslat közül választva úgy döntött, hogy 2011-ben a kampány témája a következő lesz: „Olvass esti mesét a gyermekednek, s tölts vele együtt tartalmas időt!”

A kampány rámutat arra, hogy a mese útravaló, a jövő társadalmát neveli, s így meghatározó szerepe van az egész társadalom jövőjének szempontjából is. Mert amilyen embereket nevelünk, olyan lesz a jövőnk. A közös mesélés segít, egyben tartja a családot, kapaszkodót nyújt a gyerekeknek (is) a világ eseményei közötti eligazodásban. Így lelkileg kiegyensúlyozottabb, konfliktuskezelésben jártasabb felnőttekké válhatnak, ami végső soron a társadalmi beilleszkedés alapja.

Az esti meseolvasás olyan meghitt kaland, intim bűvölet, bensőséges csoda, amely erősítheti a családi kötelékeket, összetarthatja a családot – a mese mindenütt jó, de legjobb otthon. A Médiaunió kampánya arra szeretné ösztönözni a családokat, hogy olvassanak mesét, beszéljenek és beszélgessenek róla, hiszen így tartalmas, minőségi időt tölthetnek együtt amellett, hogy az irodalom értékes alkotásaival ismerkednek meg!

Gyermekkorban a meseolvasás tartalmas együttlétet biztosít szülő és gyermek számára – mondta korábban Rudolf Péter, Jászai Mari-díjas színész, a Kuratórium tagja. – A mese a gyermeki fantáziát megmozgatja, a képzelet erejével hat, segít a belső kép kivetítésében. Mindeközben a mese segít átvészelni nehézségeket, segít a gyermek lelkében zajló konfliktusok megoldásában, feloldásában is.”

A mese a legjobb nevelőeszköz a szülő kezében

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkAlternatív Nobel-díjat kapott Ina May Gaskin bába
Következő cikkLegalább 70 ezer gyermek küzd figyelemzavarral Magyarországon

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..